Клипове с оргии с магистрати: Справка на ГДБОП показва как Нотариуса е държал хора в правосъдната система


Дата: 29/04, 11:36

Кадър ФБ

Справка на ГДБОП до прокуратурата показва, че властите са били добре запознати с дейността на Мартин Божанов – Нотариуса още през 2022 г.

Документът беше публикуван от Антикорупционния фонд със заличени имена на магистрати. От него става ясно, че ГДБОП са достигнали до извода за съществуване на „престъпен сговор“, с цел влияние върху магистрати за решаване на дела и получаване на съответни облаги от тази дейност.

Групата около Божанов също така била активна и по отношение на дейности, свързани с имотни измами, става ясно още от справката. От ГДБОП заключават, че са налице данни за документни престъпления, престъпления против личността със заплахи и престъпления против правосъдието.

Не е ясно какво е свършено от 2022 година до показния разстрел на Нотариуса в София в началото на 2024 година.

В справката има подробности за дейността на Нотариуса, като дори се прави връзка с групата около Петьо Петров – Еврото, който е в неизвестност, предаде "Дебати".

Документът се позовава на показания на бившата манекенка Ивайла Бакалова. В него четем:

[…] съобщава, че Божанов разполага с компромати за определени магистрати и това е причината да ги контролира, което ѝ е било споделено лично от него. По нейни данни тези компромати били създавани със съдействието на бившата съпруга на Петьо петров, по-известен с прякора „Пепи Еврото“, Любена […] Петрова. Изобличаващите материали били под формата на видеоклипове, съдържащи се***** сцени на работещи в правосъдната система – част от тях от един и същи пол“.

От справката става ясно, че от поне две години на разположение на институциите са били множество данни за връзки на групата на Нотариуса с конкретни магистрати и служители на различни структури на МВР, които са му правили различни услуги, съобщават от АКФ.

От документите става ясно, че има замесени длъжностни лица от системата на МВР и от съдебната система, като към нито едно от тях не са предприети действия.

Оказва се, че отдавна известно е било и съществуването на „СС клуба“, в който прокуратурата влезе на претърсване едва след убийството на Божанов. Имало е и данни за конкретни места, на които Нотариуса е държал архивите си с компромати, съдбата на които също е неизвестна, уточняват от Фонда.

Справката на ГДБОП установява и това, че Божанов е променил ЕГН-то си, както и че от системата на МВР са заличени криминалните му регистрации, както и предходни присъди.

Установено е и това, че още през 2005 г. е бил регистриран като информатор и доверено лице на МВР.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Лятна занималня и образователни курсове от Образователен център АЛГО
Дата: 15/05, 17:30

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 15/05, 17:30

Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер
Дата: 15/05, 17:20

"Свети Климент" ще търси първи успех под тепетата
Дата: 15/05, 17:11

Експерт: Все повече мъже стават жертви на трафик
Дата: 15/05, 17:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия