В Шумен премахват 41 незаконни гаража


Дата: 28/09, 05:00

снимка: Булфото

Община Шумен започна процедура по премахване на 41 гаража, които са незаконно поставени на общински терен. Всички те се намират на ул. „Северна“ в кв. „Еверест“, която се ремонтира.

При проверка експерти от дирекция „Устройство на териториите“ са констатирали, че гаражите са направени, без да имат издадено разрешение за строеж и в общината няма данни, които да удостоверяват кои са собствениците на постройките, предава shum.bg.

От общината са разлепили известия, но в администрацията не се явил никой, за да докаже собствеността си. За незаконните гаражи са съставени констативни протоколи, а срокът за обжалване по тях вече е изтекъл.

Така общината е принудена да ги премахне за собствена сметка.

За ШУМ.БГ главният архитект на Шумен Цвета Жекова обясни, че гаражите няма как да останат на сегашните си места, най-малкото заради това, че пречат на ремонта на улица „Северна“. По думите й, след като улицата е готова ще се търсят варианти за гаражните клетки, ако собствениците на автомобили искат да ги поставят отново като се спазят законовите разпоредби.

Това не е първото масово премахване на незаконни гаражи. През 2019-та инспектори откриха общо 241 на територията на града. 68 от тези на улица „Марица“ бяха съборени миналата година при изпълнението на проекта за облагородяване на пространството около река Енчова.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Слънчево в събота
Дата: 28/09, 07:23

На днешната дата в историята
Дата: 28/09, 07:13

Хороскоп за събота
Дата: 28/09, 07:01

Безплатни консултации с детски невролог в София на 5-ти октомври 2024 г.
Дата: 28/09, 06:40

CINELAND® завръща IMAX изживяването® в „CINELAND GRAND MALL“ - Варна
Дата: 28/09, 06:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия