Общинските разкопки за Зелена зона са причина за авариите с тока във Варна


Дата: 01/06, 15:38

снимка Фейсбук/"Варна - ЦЕНТЪР - Граждански контрол върху общинското строителство и ремонти"

Редактор: Веселин Златков

Причината за спирането на тока на няколко места във Варна днес е ударен кабел при извършване на изкопни работи без съгласуване. Това съобщиха от Енерго-про след като преди обед без електричество остана района на бул. Чаталджа, както и този, който е захранван от извод МЕИ. От електроразпределителното дружество признават, че това не са единствените случа от началото на кампанията на община Варна за изграждане на новата Зелена зона за платено паркиране.

Друга част от прекъсванията на електрозахранването са дейности на ВиК, съобщават от компанията. От Енерго-про подчертават, че и единия, и в другия случай разкопаването не е сагласувано с тях. Дружеството настоява институциите да бъдат внимателни при извършването на дейността и да инструктират за това и фирмите изпълнители. Ето какво пише в тяхно съобщение до медиите:

 

Поради увеличения обем на изкопни дейности във връзка с проекта за изграждане на Зелена зона и ново улично осветление на територията на Варна зачестиха предизвиканите аварии по подземната електроразпределителна мрежа в града. Най-честата причина за прекъсвания на електрозахранването на клиентите в тези случаи са ударени кабели при несъгласувани дейности на фирми подизпълнители по проекта. Поредните два случая са от тази сутрин, когато бяха засегнати жители в района на бул. Чаталджа, електрозахранвани от извод Столетов, както и такива, електрозахранвани от извод МЕИ. Единствено благодарение на своевременната намеса на екипите на ЕРП Север повредата беше отстранена в рамките на около час. Често възникват и аварии след дейности на фирми, работещи по мрежата на ВиК.

ЕРП Север апелира към отговорните институции и ангажираните фирми да се подхожда с внимание при всички дейности по подземната структура на града, които биха могли да нарушат целостта на кабелната електроразпределителна мрежа на дружеството. Предварителната координация на изкопните дейности в съответствие с подземната мрежа на ЕРП Север ще предотврати неудобството за клиентите от липсата на електрозахранване поради несъгласувано разкопаване.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Сигнал за бомба изпразни мола на бул. Стамболийски
Дата: 29/03, 16:06

Започва раздаването на хранителни помощи на над 600 хиляди души
Дата: 29/03, 15:59

Община Варна осветява училище в цветовете на българското знаме и на НАТО
Дата: 29/03, 15:52

Тревожна прогноза за цените на горивата
Дата: 29/03, 15:471 Коментар

Без СМС плащаме "Синя зона" през телефона
Дата: 29/03, 15:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия