Кристиан Вигенин: В паралелната държава има кръгове, които поставят хора на позиции, кукловоди, които управляват всичко


Дата: 12/05, 12:47

Снимка Булфото, архив

„Това е паралелната държава, за която БСП говорим от години”. Така Кристиан Вигенин, водач на евролистата на „БСП за България” коментира скандалите в митниците в студиото на България ON AIR.

По думите му това е паралелната държавата, в която има чадъри, в която се допуска и служби, иМВР, и институции да знаят, че даден човек се занимава контрабанда, а той да говърши години наред безпроблемно и да е на свобода. Държава, в която има кръгове, които си поставят хора на позиции, кукловоди, които управляват процеси пред очите на всички, които сменят политици и формации.

„Затова, когато се гласува - нека да се гласува за формации, които доказано не севлияят от такива задкулисни играчи. Ако повече хора гласуват за партии като БСП, които не се подчинихме на задкулисието – стъпка по стъпка можем да си изчистим държавата”, посочи Кристиан Вигенин.


„От всичките над 30 партии и коалиции, които се регистрираха за тези избори - 4-5 са леви, всички останали са десни и центристки. Обаче, никой не задава въпроса защо дясното не е обединено, някак си никой не се вълнува от този факт, всеки пита защо лявото не е обединено”, заяви в отговор на реплика на водещата социалистът.

„Проблемът на част от тези леви партии е, че те вместо да положат усилия да бъдем заедно, полагаха усилия да създадат нещо различно от БСП. Ние като БСП обаче казахме: искаме да създадем нещо различно за България, алтернатива за България, което е голямата цел. И затова много леви, патриотични, някои центристки, екологични организации тръгнаха с нас и ние показахме това само преди 10-на дни. И видяха, че ако ще има силно ляво – центърът на това ляво е БСП. Другите формации трябва най-после да го приемат този факт”, посочи зам.- председателят на БСП в разговора за силното ляво.

И добави: „Те поставят условия. Ние не сме отишли да кажем на АБВ или пък „Изправи се БГ” или както се казва сега – махнете Мая Манолова и ще се обединим”.

По думите му обединението няма да стане когато на една маса седнат всичките лидери които някога са били в БСП, а после са напуснали.

„Има шанс лявото да се обедини не през лидерите отгоре надолу, а да се обедини от начина, по който ще гласуват левите избиратели. Ние видяхме, че десните формации не могат и не искат да отстояват националния интерес. Това ще го направим ние, но трябва да сме по-силни”, категоричен бе Вигенин.

„Но мисля ,че хората го виждат – искат ли обединено ляво, което смятам, че в голяма степен представлява БСП. Или искат партии лидерски, раздробени и малки, които се поддържат на изкуствено дишане, колкото да атакуват БСП, част от тях със задкулисни крепители, които много държа БСП да не бъде силна. Това е алтернативата пред левия избирател”, посочи социалистът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Валери Апостолов, КТ„Подкрепа”: Болниците ще останат без лекари, ако заплатата е 2000 лева
Дата: 23/05, 17:38

На магистрала Тракия стана страшно. Четири коли се врязаха в мантинелата
Дата: 23/05, 17:14

На 24 май имен ден празнуват 7 господарски български имена
Дата: 23/05, 17:001 Коментар

Юрист за търговията с гласове: Само 30% от случаите влизат в съда
Дата: 23/05, 16:54

Eлвира Краснобаева получи награда "Варна"
Дата: 23/05, 16:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия