Димитър Главчев възложи на ДАНС и прокуратурата проверка по казуса с болницата „Мама и Аз“


Дата: 07/05, 20:00

Снимка Булфото, архив

Служебният премиер Димитър Главчев възложи на ДАНС и прокуратурата проверка по казуса с болницата „Мама и Аз“.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Той изпраща до двете институции наличните в администрацията на Министерския съвет документи. Приложен е и доклад от министъра на здравеопазването, изготвен по негово искане, относно процедурата за одобряване създаването на лечебно заведение за болнична помощ.


Във връзка със силния обществен отзвук, породен от притеснения относно даденото одобрение за създаването на лечебното заведение, премиерът Главчев настоява ДАНС да извърши проверка относно действията на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ по всички етапи и всички процедури от момента на иницииране на процедурата до настоящия момент.

В сигнала до прокуратурата Димитър Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата, както и на извършените в тази връзка действия от МЗ, НЗОК, ИА „Медицински надзор“ от момента на иницииране на процедурата.

Припомняме, че дотук се стигна, след като преди седмица служебното правителство разреши изграждането на многопрофилна болница „Мама и Аз“ в София. Инвеститорът „Търговска лига - Глобален аптечен център“ заяви намерението си да създаде лечебно заведение по 39 медицински специалности, с 30 клиники и отделения, в които да има общо 413 легла, отделения без легла и лаборатории за диагностика и лечение на лица както от 0 до 18 години, така и над 18-годишна възраст. Инвестицията е за 120 млн. лв., а теренът – в района на летището.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Българска река излезе от коритото, тече по пътя и носи камъни
Дата: 19/05, 15:54

За чревоугодието
Дата: 19/05, 15:461 Коментар

Професор Овчаров със сензационна версия за граф Дракула
Дата: 19/05, 15:361 Коментар

Този мъж преследваше Натали Трифонова и тя се предаде: Цялата съм твоя
Дата: 19/05, 15:35

Ето го кораба с щети по корпуса, който акостира във Варна
Дата: 19/05, 15:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия