Григор с бърза победа на старта в "Куинс"


Дата: 17/06, 21:14

Кадър Макс Спорт

Ударно начало за Гришо на любим за него турнир.

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров записа шестата си победа в шестия мач срещу Адриан Манарино в първи кръг на турнира от АТР 500 в “Куинс” - 6:1, 6:2 за само 60 минути игра.

Шампионът от 2014 година завърши двубоя с 28 уинъра (12 аса) и само пет непредизвикани грешки, а Манарино се отчете с 8 печеливши удара и 7 сбъркани топки. Срещата беше неочаквано лесна за Димитров, който на 1/8-финала очаква финалиста от Хертогенбош Себастиан Корда или Карен Хачанов, пише Sportal.bg.

Гришо заби цели седем аса в първия сет и имаше доста по-добра успеваемост при вкаран първи сервис - 87% спрямо 56% на съперника, който не спираше да си мърмори под носа след почти всяко разиграване.

"Много съм доволен от начина, по който започнах мача. Исках да бъда солиден на сервис. Опитах се да се фокусирам и на ретур. Обичам да играя на този корт и на този турнир. Все пак през 2014 година станах шампион. Най-важното нещо е да бъдеш постоянен. Положих много усилия на корта и извън него, за да имам това постоянство. Това ми дава и увереността да се представям толкова добре на корта", каза след победата си 33-годишният българин.

Французинът всъщност не изоставаше толкова по отношение на допуснати грешки или липса на агресивност. Той беше направил 6 уинъра и 6 сбъркани топки, а Григор го превъзхождаше и с тези показатели - 17 печеливши удара и 5 непредизвикани грешки, което беше невероятно постижение.

Първото подаване на Манарино сякаш даде тон на целия първи сет, защото той първо се озова в беда при 0-40, но успя да се добере до дюс, отразявайки три сетбола. Впоследствие Гришо имаше още два, а равенствата бяха общо четири, преди българинът да поведе с пробив.

Французинът допусна още един брейк от втората възможност в шестия гейм, а Григор затвърди убедително, губейки само пет точки на свое подаване. Във втория сет се стигна до 2:2, което подсказваше за по-висока успеавемост на Манарино по отношение на ефективните начални удари, но скоро след това дойдоха неприятностите. Гришо спечели три поредни отлични разигравания от основната линия и дочака грешка на съперника, за да поведе с пробив за 3:2.

Манарино сякаш съвсем загуби вяра, че може да извлече нещо от този мач и се държеше сякаш вече не му се стои на корта, а и Димитров беше безупречен с изпълненията си. Два магически ретура на българина му осигуриха нов брейк на нула, с което се доближи максимално до победата - 5:2. С ас и няколко невърнати сервиса Гришо постигна шестата си победа в шест мача с Манарино.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



24 тира донесоха техниката и оборудването за стадиона за плажен хандбал във Варна
Дата: 26/06, 17:32

Правителството одобри близо 12 млн. лева за образователни пътувания за ученици
Дата: 26/06, 17:30

Фестивал на знанието събра умници от цяла България
Дата: 26/06, 17:30

Проф. Радулов: В скоро време предстоят нови избори
Дата: 26/06, 17:22

Психолог: В едно общество, в което има трайна криза, хората започват да мислят чернобяло
Дата: 26/06, 17:14

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия