Затвор "мечта" за 42 милиона лева за стотици хора в България


Дата: 29/04, 14:43

Кадър БТВ

Никой не е застрахован, че не може в един момент да попадне там, коментира Ивайло Йорданов, главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“

Първият затвор без решетки отваря врати у нас. Той е построен по Норвежкия финансов механизъм за 42 милиона лева, намира се в дупнишкото село Самораново и е част от дългосрочна програма за сътрудничество, съобщи bTV.

В затвора има осем отделни сгради. Всяка една килия е за по двама лишени от свобода, с отделен санитарен възел. За първи път в български затвор има и обучителен център за персонала.

Днес на финалната конференция министърът на правосъдието Мария Павлова каза, че преди всичко благодари и на скептиците, които не са вярвали, че за 1 година и 4 месеца затворът може да бъде факт.

„Когато човек гледа нещата отвън, вижда промените. И темите, които обсъждаме сега, не можехме да обсъждаме преди 5 години, защото нещата се развиват. Сега искам след 5 години пак така да си говорим. Дайте си сметка, че вие променяте правилата на играта“, коментира Ким Екхауген, директор на международна дирекция в Норвежка служба.

„Условията в местата за лишаване от свобода както за самите служители за лишените от свобода, така и за обществото. Никой не е застрахован, че не може в един момент да попадне там. А нашата основна роля е за тези хора, които по една или друга причина са попаднали там – да работим с тях и да ги подготвим за живота на свобода“, коментира Ивайло Йорданов, главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Блинкен в Киев: Украйна сама да реши дали да нанася удари в Русия с оръжия от САЩ
Дата: 15/05, 15:50

Как се правят здрави нерви?
Дата: 15/05, 15:50

Бунт на френска територия в Тихия океан, Макрон обяви извънредно положение
Дата: 15/05, 15:43

ЕС се подготвя за сезона на горските пожари през 2024 г.
Дата: 15/05, 15:42

Валерия от „Ергенът” 2: Завиждам на момичетата от този сезон за две неща
Дата: 15/05, 15:37

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия