България с двама финалисти на Световната купа по спортна гимнастика във Варна


Дата: 26/05, 22:36

Снимка: Pexels

България с двама финалисти на Световната купа по спортна гимнастика във Варна. Валентина Георгиева и Теодор Трифонов се класираха за финалите съответно на прескок и на земя, съобщава БНР.

Възпитаничката на Филип Янев спечели квалификацията с обща оценка от двата прескока 13.575 точки (първи прескок 13.600 точки и втори прескок – 13.550 точки).

“Чувствам се доволна от прескоците, които направих. Допуснах леки грешки на първия прескок, но мина. Във финала напрежението ще е по-голямо. Ще се опитаме да го избегнем максимално. Още малко ще се напънем и ще стане. Треньорът ми има леки забележки, но като цяло е доволен. На тази св определено има конкуренция. Доста голяма. В сравнение с Купата в Баку, тук има конкуренция. Тук ще играя четири уреда. Земята, стига да я изиграя, тъй като имам контузия в глезените, ако издържат, ще се надяваме на висока оценка и на този уред", каза след представянето си Валентина Георгиева.

В пресявките на земя Теодор Трифонов завърши с пети резултат. Състезателят на Дмитрий Николов беше оценен с 13.800 точки, което му позволи да попадне сред осемтте най-добри на този уред.


“Доволен съм, най-вече от изиграването си. Това е първият ми финал на Световна купа при мъжете. Още по-ценно е, че е пред родна публика, у дома. Имах очаквания да се класирам за този финал, защото на този уред бях най-подготвен. Най-високата ми начална оценка е именно на земя. Надявах се до последно, изиграх си и се случи“, сподели след квалификациите Теодор Трифонов.

Утре състезанието в Двореца на културата и спорта продължава с квалификациите на прескок, успоредка и висилка при мъжете и на земя и греда при жените.

Началото е от 14.00 часа, а входа за зрителите е свободен.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Александър Везенков: Ситуацията не е идеална за мен
Дата: 29/03, 02:00

На 29 март рожден ден има Красимир Балъков
Дата: 29/03, 01:30

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 01:10

Гръцкото правителство оцеля при вот на недоверие
Дата: 29/03, 01:00

Тонове пластмаса се носят във водите на Дунав
Дата: 29/03, 00:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия