Остават два дни за подаване на декларации за доходите


Дата: 28/04, 07:49

снимка: Булфото

Данъкоплатците имат още два работни дни - 29 и 30 април, за да подадат в Националната агенция за приходите (НАП) данъчна декларация за доходите си през 2023 г. До края на април е и срокът да се платят дължимите данъци за довнасяне.

Годишна данъчна декларация подават хората, получили през 2023 г. доходи от хонорари, дори и ако данъкът им е удържан в пълен размер от платеца на дохода. Декларация подават също земеделските стопани, наемодателите, получилите доход от продажба на имущество.Самата данъчна декларация за доходите на физическите лица изглежда по познатия начин. тя е достъпна в електронен вид за притежателите на персонален идентификационен код чрез Портала за електронни услуги на НАП. За удобство на данъкоплатците администрацията предлага декларациите вече попълнени с данните, които са постъпили при нея от платците на доходите. Така за хората остава само да сверят данните и да добавят сумите, които на данъчните не са им известни.

 

ПИК се издава на момента, той е безплатен и може да се вземе от всеки офис на НАП независимо от адресната регистрация, припомня Дарик. 


Онлайн плащането е една от най-често използваните електронни услуги на НАП. От началото на годината до момента през нея без такси са платени близо 208 млн. лв. данъци и осигурителни вноски.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кола се вряза във витрината на столичен магазин
Дата: 11/05, 21:52

Още едно дете от Сливен е прието в болница заради хранително отравяне
Дата: 11/05, 21:42

Важно за клиентите на БДЖ: От понеделник се променя част от разписанието на влаковете
Дата: 11/05, 21:28

Тези двама полицаи дадоха пример на цяла България
Дата: 11/05, 21:27

Зрителите съсипаха Галена и Петър от "Един за друг"
Дата: 11/05, 21:23

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия