Доцент Кунчев предупреди: Оттук идват 90 % от летните вируси


Дата: 26/06, 14:18

Кадър БТВ

Летните вируси започнаха да циркулират. Към тях ще се прибавят и диарийни оплаквания, като в рамките на ден-две минават. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ.

Той обясни, че през лятото започваме да се срещаме с комарите, кърлежите и като се комбинира със стреса от температурите и струпването на много хора на едно място, тогава се получава неприятна реакция на организация, поясни доц. Ангел Кунчев.

90% от случаите на летни вируси идват от храната и от неизмити ръце. Морската вода няма как да доведе до летни инфекции и вируси. Основното остава личната хигиена. Навсякъде около нас има бактерии, но въпросът е дали ние ще им даде шанс да се развият и да станат опасни за нас.

За инфекциите от морската вода, доц. Кунчев обясни, че всичко, което чете и слуша в последните дни още веднъж се убеждава, че българите са странни хора, че с особен ентусиазъм и злоба оплюваме българското и родно Черноморие.

Ешерихия коли дори в момента и в Кранево няма, увери той.

„Да не говорим за плажовете на Варна и Албена, за които няма никакви проблеми и отклонения. Вземат се проби два пъти месечно от всички плажове, така че когато се налага се учестява контролът и се увеличава броят на изследванията“, коментира доц. Ангел Кунчев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Легендарен атлет обяви край на кариерата си
Дата: 29/06, 08:07

Петровден e: Има забрана да се яде обичан плод
Дата: 29/06, 07:49

Здравословно хранене
Дата: 29/06, 07:30

Слънчев и топъл уикенд
Дата: 29/06, 07:27

На днешната дата в историята
Дата: 29/06, 07:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия