Пеевски обяви кога точно ще си даде депутатския имунитет


Дата: 05/09, 19:47

снимка Булфото

Продължаваме Промяната - Демократична България настоя главният прокурор да поиска депутатския имунитет на Делян Пеевски. Мотивът, по думите им - писмо от Цветан Василев с „данни за рекет”.

От „Да, България” заговориха за имунитета на Пеевски, след като по думите им получили писмо от Цветан Василев. В кулоарите на парламента от ПП-ДБ обаче не дадоха подробности какви данни съдържа този сигнал. Но припомниха изслушването на бившия банкер и настоящ обвиняем по аферата КТБ – Василев, в комисията за Нотариуса. Пеевски заяви, че е готов да представи доказателства, че няма дългове към банки. Останалите партиите в парламента разчетоха опит за предизборна кампания.

От ПП-ДБ заявиха, че вървят по процедура.

„Главния прокурор може да иска сваляне на имунитет на народен представител. Затова ви уведомих, че има процедури, които следват”, обясни Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

„Това, което стана ясно по време на изслушванията на Цветан Василев в комисията за Нотариуса и Пепи Еврото - Цветан Василев потвърждава за наличието на над 500 млн. лв., които са несъбрани кредити от фирми, свързани с Делян Пеевски. Надявам се да има достатъчно данни, така че прокуратурата да не може да продължи да затваря очите си”, коментира Лена Бориславова от ПП-ДБ.

Пеевски веднага отговори, че няма притеснения: „Цветан Василев е агент на Москва и Русия, който се укрива в Сърбия под протекция на Москва. Нямам дългове към банки, една стотинка не дължа на банки. Това са лъжи, това е пропагандата на Москва. Тя не съществува, нито фирми с мен. Който успее да извади моя фирма или мой дълг към банка, веднага ще кажа „Ще си дам имунитета”. Но това никой не може да го направи, колкото и да им е мъчно, никой не може да извади нищо за Пеевски. Нищо, нищо, нищо”, категоричен е той.

От Шумен Бойко Борисов коментира, че такъв въпрос не е на дневен ред. „Какво? Ние от това не се интересуваме. Ние вече сме в избори и трябва да мислим как ще направим мнозинство и стабилно управление. Въпросите са ви с кого да се скараш, кой с кого се кара и кой политически да бъде обслужен. Какво общо това има, какво ще се получи ако това се случи”, попита лидерът на ГЕРБ.

От „Има такъв народ” разчетоха предизборна кампания. „Това по-скоро е предизборна димка от ПП-ДБ да замаскират миналото с Пеевски, с когото промениха Конституцията по начин, по който сегашното служебно правителство е в ръцете на такъв като Пеевски и като ГЕРБ. Разбирате ли парадокса, в който са изпаднали”, посочи Станислав Балабанов, предаде Нова тв.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 16/09, 04:20

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 16/09, 04:10

Облачно в понеделник
Дата: 16/09, 04:00

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 16/09, 03:40

На 16 септември рожден ден има Николай Гигов
Дата: 16/09, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия