Юлиана Дончева: Основната вина за разделението в Европа е на политиците


Дата: 16/05, 16:44

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Юлияна Дончева е категорична, че всяко покушение срещу политик е тежко престъпление, независимо от това какви са мотивите. Тя направи това в коментар за стрелбата по словашкия премиер Роберт Фицо.

"Защото това не е само престъпление към личността, а е и агресивен акт към хората, които го следват. И ако се водим от максимата "дойде ни до гуша", ами то тук сигурно на всеки има някой политик, от който му е дошло до гуша, но не сме хванали въжето да разчистваме сметки. Но нека в този момент да си припомним, че в една Европа, в която е много крехка стабилността, да си припомним историческите уроци, като Първата световна война и поводът за нея идва точно от покушение на Франц Фердинанд. И това е сигнал, че не само в Словакия, а и в цяла Европа разделението става вече много осезаемо. Два основни лагера, които непримиримо воюват буквално помежду си, и аз смятам, че основната грешка е на политиците, които се възползват от това разделение в обществото. Защото е много трудно да управляваш едно обединено общество, което има енергията и следи всяка твоя стъпка, докато в едни такива междуособици между отделните групи много лесно могат да се правят корупционни схеми и т.н. Така че аз виждам основна вина в политиците за разделението в Европа", каза тя в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

"Аз мисля че вместо отрезвяване, още повече ще бъде изострен тона, защото прочетох, че самият премиер Фицо е предвидил това покушение един месец преди това, базирайки се на крайно антагонистичните настроения в обществото, подклаждани от една или друга прослойка. Съгласна съм, че политиците са също част от проблема. Когато изкажеш мнение, различно от официалното на партията, ти независимо от това по каква тема говориш, ти веднага си заклеймяван като путинист. Което е немислимо. Едно демократично общество колкото по шарени мнения има, това означава, че то функционира като жив организъм. Тонът трябва да се смени в предизборната кампания", категорична е Дончева.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 08:20

Днес е финалът в Шампионската лига
Дата: 01/06, 08:17

Светлана Енчева – от мечта до реализиран интериорен дизайнер
Дата: 01/06, 08:10

Делфинариумът във Варна с безплатни представления за 1 юни
Дата: 01/06, 08:08

Спират движението по пътя Смолян-Широка лъка заради маратон
Дата: 01/06, 07:57

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия