Предупреждение за гръмотевични бури във Варна от сряда


Дата: 06/05, 22:15

снимка: Булфото

През следващите дни въздушната маса над страната ще е нестабилна. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, ще има и условия за градушки.

На места в Западна и Централна България валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от североизток, в източните райони ще е умерен до силен и там валежите ще са по-слаби и на по-малко места. В сряда минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, а максималните - между 21° и 26°, в четвъртък и петък дневните ще се понижат значително и максималните навсякъде ще са под 20°.

В събота и неделя ще бъде предимно слънчево, след обяд над планините с развитие на купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне, в неделя ще се ориентира от юг. Температурите ще се повишат с 4-5 градуса.

В понеделник отново над много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и се повишава вероятността за краткотрайни валежи и гръмотевични бури на повече места в страната.

Във Варна и утре ще бъде предимно слънчево. В сряда и четвъртък обаче се очакват превалявания. Те ще бъдат придружени от гръмотевични бури. Температурите обаче ще се запазято около 20 градуса.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Дъщерята на Неделя Щонова й донесе най-голямото щастие след Денсинг старс
Дата: 19/05, 15:07

Отиде си един от най-уважаваните лекари в България
Дата: 19/05, 15:01

Медиана обяви голямо разместване на върха за изборите
Дата: 19/05, 14:53

Поразен е руския миночистач "Ковровец"
Дата: 19/05, 14:47

Микробус катастрофира до Места
Дата: 19/05, 14:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия