Мъжете на „Комодор” изгубиха от ЦСКА


Дата: 17/06, 19:33

Снимка Невена Йовева

Ватерполистите на „Комодор” (Варна) отстъпиха с 14:18 на ЦСКА като гости в държавния шампионат по водна топка при мъжете. На селекцията на наставника Николай Николов – Майката предстои още един, последен двубой – срещу „Черно море”.

„С ЦСКА стана стойностен мач. Ние бяхме в променен състав. Имахме контузен състезател – Живомир Добрев. На Константин Бурназов също нямаше как да разчитаме, тъй като той трябваше да води отбора на 13-годишните в двубоя със „Славия” във Варна. На практика бяхме с друг игрови облик - въпреки това останах приятно изненадан, стояхме много добре три части и половина, вървяхме гол за гол. Оттам нататък четири положения решиха мача. Не можахме навреме да реализираме нашите, а съперникът го стори и се поздрави с успех”, коментира Майката.

Типично в негов стил и този път треньорът на варненци не изтъкна на преден план кадровите проблеми и изрази задоволството си от това, че подопечните му са се мобилизирали и са играли на върха на възможностите си.

„Предстои ни двубой с „Черно море”, последен мач за нас при мъжете. На практика всичко - целият ни труд и желание се свеждат до това дали ще успеем да вземем този последен мач. Както и дали отборът на „Аква спорт” ще успее да победи в своя последен мач. При тяхна победа, не можем да ги настигнем по точки и да влезем във финалната четворка, защото те са с една точка пред нас”, разясни Николов.

Той припомни, че във възраст U 17 клубът очаква решението на федерацията дали мачът срещу КСП „Варна”, който бе прекъснат в 7-ата мин. на първата част, ще бъде изгубен служебно спрямо наредбата. В последния кръг от група „Елит” в тази възраст комодорци гостуват на тима „Арена” в Бургас идната събота.

Приятелски мач вместо финален дуел за титлата в първенството изиграха ватерполистите на „Комодор” (Варна) и „Славия” (София) на басейн „Приморски” през уикенда.

След отложения реванш от държавния шампионат във възраст U 13 варненци направиха спаринг с белите, който завърши при резултат 12:11 в полза на гостите.

„Стана мач, достоен за финал на първенството! Мач, който и двата съперника изиграхме мъжката и беше приятен за гледане от публиката. Презпоследните 5 секунди имахме възможност да стигнем до дузпи, но не успяхме дареализирме положение и логично ни победиха”, коментира треньорът на „Комодор” Константин Бурназов.

На официалния сайт на федерацията излезе съобщение, че на предстоящо заседание УС на БФВТ ще вземе решение за мястото, деня и часа на провеждане на отложените срещи КПС „Варна” – „Черноморец – Бургас” и „Комодор – Варна” – „Славия – София”.

Междувременно трима ватерполисти на „Комодор” - Христо Делчев, Стефан Димитров и Владимир Станков са в селекцията на треньора Жарко Петрович за предстоящото световно първенство по водна топка в Малта. Националите играят на световно първенство във възраст U 16. Шампионатът на планетата е от 18 до 24 юни. Трикольорите са в група с отборите на Испания, Зимбабве и Чехия.

С поред регламента с лед това ще се сформират 4 д ивизии от по 8 отбора, като в п ърва дивизия се разпределят местата от 1 до 8 позиция , във в тора дивизия - от 9 до 16 позиция и т.н. М едали с а предвидени за призьорите от Първа и Трета дивизия.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Надежда Ганева: Очаквам и Ружа Игнатова да се прибере, без МВР да разбере
Дата: 26/06, 17:01

На 27 юни имен ден празнуват 3 имена значещи святост
Дата: 26/06, 17:00

България най-вероятно няма да приеме еврото през следващата година
Дата: 26/06, 16:59

Кралят на лятото: ленът и ползите, които носи на цялото семейство
Дата: 26/06, 16:50

Много добра новина за всички пенсионери
Дата: 26/06, 16:471 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия