Имате нужда от пълно изследване на кръв, полови и щитовидни хормони? Посетете лаборатория „ЛИНА”


Дата: 06/09, 07:36

Ако се нуждаете от профилактични изследвания, то „ЛИНА” е най-подходящата лаборатория за това. В нейните кампании с анализи на намалени цени можете да откриете важни анализи за Вас и Вашето семейство.

 

Месечните кампании важат в самостоятелните филиали на „ЛИНА“ във Варна, Аксаково, Добрич и Балчик. Предварително записване на час или направление от лекар НЕ са необходими. Таксата манипулация е 2 лв.

Ето и кои са новите профилактични кампании през месеците септември и октомври 2024 г.

 

Пълно изследване на кръв и урина на намалена цена от 43.00 лв. на 34.00 лв.

То включва: пълна кръвна картина с 16 показателя; кръвна захар; урея; креатинин; пикочна киселина; общ белтък; албумин; АсАТ; АлАТ; АФ (ALP); ГГТ (GGT); калций (Ca); фосфор (P); урина - ОХИ със седимент. Резултатите от тези анализи показват какво е състоянието на бъбреците, черния дроб и други органи и системи в нашето тяло. Големият брой показатели в този пакет го правят добро начало на всяка профилактика. Препоръчително е да се извършва сутрин на гладно.

 

Разширено изследване на кръв на намалена цена от 61.80 лв. на 52.00 лв.

Този пакет надгражда предишния, тъй като освен: пълна кръвна картина с 16 показателя;  кръвна захар; урея; креатинин; пикочна киселина; общ белтък; албумин; АсАТ; АлАТ; АФ (ALP); ГГТ (GGT); калций (Ca) и фосфор (P) в него са включени още Инсулин и HOMA – IR. Последният анализи е хомеостазен модел за оценка на инсулинова резистентност, която често се наблюдава години преди проявата на диабет тип 2 и усложненията от него. Анализите отново трябва да се извършват сутрин на гладно.

Витамин D и Витамин В12 на намалена цена от 45.00 лв. на 34.00 лв.

Много хора не осъзнават, че имат дефицит на витамин D или B12, тъй като симптомите често са неспецифични или се развиват постепенно. Ранното им  откриване чрез профилактични изследвания позволява навременно лечение и предотвратяване на сериозни здравословни проблеми. Недостигът на витамин D е свързан с редица  заболявания, като остеопороза, сърдечно-съдови заболявания, депресия и автоимунни заболявания. Витамин B12 е важен за нервната система и кръвообразуването и неговият дефицит може да доведе до анемия, нервни увреждания, раздразнителност, тревожност, промени в настроението, репродуктивни проблеми, а също така може да доведе до повишени нива на хомоцистеин в кръвта – аминокиселина, която се свързва с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания, включително инфаркт и инсулт. Затова през месеците септември и октомври 2024 г. анализите на Витамин D и Витамин В12 са на намалена цена в лаборатория „ЛИНА”.

Изследването на Витамин B12 е желателно да се прави сутрин на гладно, както и две седмици след спиране на приема на медикаменти и добавки, които го съдържат. Някои лекарства като метформин и инхибитори на протонната помпа могат да повлияят неговите нива при продължителен прием. Не е необходимо спиране на лечение с тях, особено без консултация с лекар, достатъчно е да информирате лекуващия Ви специалист, за да бъде отчетено тяхното влияние при интерпретация на резултатите.

За Витамин D няма строги изисквания като е добре изследването да се прави сутрин на гладно, когато нивата му са по-стабилни.

 

Пакет щитовидна жлеза: FT4 и TSH на намалена цена от 26.80 лв. на 17.00 лв.

Щитовидната жлеза е малка жлеза, но с голямо значение за хормоналния баланс на нашето тяло. Как функционира тя, показват изследванията на някои основни хормони, като FT4 и TSH, които е добре да се правят поне веднъж в годината с профилактична цел. Препоръчително е проби за изследванията да се вземат сутрин на гладно и преди приема на напитки и продукти с кофеин.

 

Пакет щитовидна жлеза – разширен: FT3;  FT4; TSH; Anti – Tg;  Anti – TPO на намалена цена от 71.00 лв. на 58.00 лв.

В този пакет са включени всички хормони и антитела, отразяващи функцията на щитовидната жлеза. Анализите са подходящи както при диагностициране на заболявания на щитовидната жлеза, така и за проследяване на проведено лечение. Отново е препоръчително да се правят сутрин на гладно и преди приема на напитки и продукти, съдържащи кофеин.

 

Пакет Имунен статус на намалена цена от 94.80 лв. на 76.00 лв.

В него има: пълна кръвна картина с 16 показателя; С-реактивен протеин (CRP); Антистрептолизинов титър (ASO, AST); Имуноглобулин A (IgA); Имуноглобулин M (IgM); Имуноглобулин G (IgG); C3 фракция и C4 фракция. Благодарение на тези изследвания можете да проверите състоянието на имунната си система, която ни защитава от различни чужди нашественици като бактерии, вируси, гъбички и др.

Пакетът е подходящ при: често боледуване от заболявания като фарингит, тонзилит, бронхит, пневмония, цистит; хронични възпалителни заболявания; неизяснени температурни състояния; хронична умора; автоимунни заболявания и алергии.

Допълнителна информация за изследванията

Имуноглобулините или антителата: IgG, IgМ , IgА, IgЕ играят ключова роля в имунитета. Те представляват протеини, които се произвеждат от имунната система в отговор на въздействието на редица микроорганизми, различни вещества, а в някои случаи дори ракови клетки. При първия контакт с тях имунната система ги разпознава и произвежда имуноглобулини (антитела), които могат да се свързват със съответните антигени и да ги неутрализират. При последваща среща на организма със същите чужди антигени - клетките на имунната памет водят до по-бързото производство на по-качествени антитела.

C–реактивен протеин (CRP) е протеин, който се произвежда от черния дроб в отговор най-често на бактериална инфекция, възпаление, автоимунно заболяване или друг тип реакции на имунната система. Стойностите на CRP при здрави хора са ниски и нарастват при различни патологични процеси. Високите стойности на CRP най-често са признак за бактериална инфекция.

ASO –(антистрептолизинови) антитела се образуват седмица до месец след началото на стрептококова инфекция. (Най-често това е стрептококовият фарингит или тонзилофарингит.) Нарастват за 3 до 5 седмици, след което започват да спадат. Изследването се назначава на пациенти, при които има съмнения, че симптомите им се дължат на усложнения, свързани с неотдавна прекарана стрептококова инфекция. Такива усложнения са ревматизъм, глумерулонефрит, ендокардит и др.

Пакетът включва и пълна кръвна картина с 16 показателя, която е задължителна първа стъпка. Резултатите трябва да се интерпретират от специалист.

 

Остеопороза на намалена цена от 60.60 лв. на 48.00 лв.

Този пакет обединява трите най-важни изследвания за диагностиката на това заболяване: Бета-Кросс Лапс (Beta - CrossLaps) - маркер за костно разграждане, Остеокалцин (Osteocalcin) - показател, отразяващ метаболизма на костната тъкан, и Паратхормон (PTH) - основният хормон, регулиращ фосфатно-калциевия обмен. Изследванията са полезни за всички жени над 55-годишна възраст, както и за жени със снижени нива на женските полови хормони, при пациенти на продължително лечение с кортикостероиди, при дефицит на витамин D, пушачи, прекомерна употреба на алкохол, както и при страдащи от редица ендокринни заболявания, водещи до развитие на остеопороза. Този пакет е подходящ и при проследяване на ефекта от антирезорбтивна терапия, провеждана при остеопороза  (3-6 месеца след началото на лечението). 

С оглед на дневните колебания в стойностите на паратхормона, изследването е добре да бъде направено сутрин до 10 ч. на гладно и преди прием на медикаменти, тъй като някои от тях могат да  повлияят резултата.

 

Полов хормон по избор от: LH; FSH; Progesterone; Testosterone; Estradiol; Prolactin всеки на намалена индивидуална цена от 14.80 лв. на 11.00 лв.

Можете да изберете един или да ги комбинирате. Измерването на нивата на тези хормони е подходящо при проблеми с менструалния цикъл, неуспешни опити за забременяване и преди инвитро процедури. LH, FSH и Estradiol се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл, а Progesterone - в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. Определянето на Testosterone е добре да става сутрин до 11 ч., когато нивата му са най-високи.

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи медикаменти или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

Профилактичните кампании на лаборатория „ЛИНА” са част от социалната ѝ мисия да подпомага скрининга на широко разпространени заболявания. Тя е първата лаборатория в страната, която ги въведе. Днес те са изключително полезни за пациентите.

 

* публикация

 

 

 

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 16/09, 00:00

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 16/09, 00:00

"Силните" са четвъртото племе в "Игри на волята"
Дата: 15/09, 23:45

Арестуван е заподозрян за стрелбата в близост до Тръмп
Дата: 15/09, 23:25

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 15/09, 23:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия