Раду или Ангел? Зрители вкараха и етнически елемент в спора


Дата: 20/09, 15:59

кадри Нова телевизия, Фейсбук/Игри на волята

редактор Веселин Златков

От процъфтяващо и задружно племе, „Силни” в „Игри на волята” се превърнаха в гнездо на най-твърдия междуличностен сблъсък в този сезон. Макар и да са съотборници, Раду и европейският шампион по щанги Ангел Русев очевидно показаха, че вече са съперници, да не кажем откровени врагове.

Напрежението, което се усещаше в самото начало, направо избухна между двамата на племенния съвет, на който капитанът Раду изпрати Ангел на битка за оцеляване. Мотивът му беше, че Русев наруши стратегията му и така племето отбеляза първата си загуба. Щангистът пак заяви, че ще се върне от изпитанието и ще си реши проблема с Раду на арената.

Ситуацията предизвика истински водопад от коментари в социалните мрежи. Аудиторията е наистина разделена, защото Ангел е истински спортен герой на България, но пък Раду е очевидно по-добрия лидер.

Неприятно, но очевидно е, че покрай този сблъсък мнозина намесват етноса като аргумент в спора. Макар гордо да заяви, че се самоопределя като българин, Раду тенденциозно е наричан „румънеца”, както и с по-обидни епитети. Това само показва стереотипната реакция на обществото ни дори и по отношение на една тв игра.

Преди дни Мартин Елвиса, който стана една от звездите на миналия сезон на „Игрите”, директно заяви, че в предаването не трябва да се допускат чужденци. Той подчерта, че това е лично мнение и се мотивира, че българският вариант на формата трябва да се печели от българи.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Израел атакува Бейрут
Дата: 20/09, 18:24

Историческа сграда във Варна светва в зелено
Дата: 20/09, 18:15

Двама с обвинения за откритото скъпо вещество в Пловдивско, можело да се използва за мръсни бомби
Дата: 20/09, 18:10

Затварят басейна "Алекси Алексиев" във Варна
Дата: 20/09, 17:56

Започва ново дело за тежката катастрофа на Лютви Местан, при която загина бебе
Дата: 20/09, 17:401 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия