Журналист обясни как българите могат да се справят с голям проблем


Дата: 01/10, 17:17

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

Утвърден журналист отправи ясно послание към българските семейства, докато изразяваше своята гледна точка за резултатите от социологическо изследване, според което финансовите проблеми са най-големия страх за младите българи.

Лияна Панделиева обясни как може да се преборим с този проблем.

Най-важно в семейството е приучаването на финансова дисциплина в момента, в който семейството започне да подрежда месечния бюджет заедно с детето. На осем години детето е достатъчно голямо, за да разбира какви пари се отделят и да му бъде връчен месечен бюджет, който е много ограничен, но то да знае, че трябва да борави с тези определени пари, започна тя по Нова Тв.

Когато едно дете се научи да разбира обема, стойността и прилагането на парите, повече няма като пораснало дете толкова много да гледа с притеснение напред, и другото, което ще е оценило, е, че започвайки каквато и да е работа още на 14 години, когато родителите се подписват, може да си докара нещо през ваканцията, добави Лияна.

Отделно ще разбере също какво означава някой да остойности неговия труд, и то с много по-голямо самочувствие ще продължи. Един от проблемите в България като цяло, е че тук все още не се изисква и не се гледа сериозно на препоръката от предишен работодател, а това е един от двигателите за младите хора в западните държави, заяви още Панделиева.

Там, като натрупат по три позитивни препоръки, дори да си без опит, те оценяват, че си съвестен и ще вървиш напред, докато при нас тази връзка не съществува. Човек няма на какво да се облегне и да твърди, че е достатъчно добър, завърши журналистът.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ще екстрадират ли Никола Николов – Паскал у нас
Дата: 01/10, 19:24

Подвеждащ въпрос вбеси зрителите на "Стани богат": "Умишлено спънахте умното момче"
Дата: 01/10, 19:19

Аржентински град се бори с нашествие на папагали
Дата: 01/10, 19:10

Хакатон EIT Food Challenge Lab 2024 България 25-26 октомври 2024 г.
Дата: 01/10, 19:10

Къде могат да бъдат използвани печки за готвене на дърва?
Дата: 01/10, 19:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия