Лукашенко: Специалната военна операция успя: В Украйна вече няма "нацисти"


Дата: 18/08, 17:22

Кадър Пулта

Един от хората, които най-дълго е управлявал държава, намекна, че се оттегля от президентския пост. 

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че подготвя гражданите за бъдещото си оттегляне от поста на държавен глава, предаде ТАСС.

"Всички си мислят следното: "30 години са много, това е лудост". Има само няколко души, които работят по 30 години (като президенти). И хората свикнаха с това: той е тук и никой друг... Погрешно е", посочи още държавният глава на бившата съветска република, пише novini.bg.

"Подготвям хората за този ход (напускането на президентския пост), не искам да има разочарование или провал", каза Лукашенко в интервю за телевизия "Русия-1".

Беларус и Руската федерация виждат къде може да се извърши агресия срещу „Съюзна държава“ от западните страни. Това е казал самопровъзгласилият се за президент на Беларус Александър Лукашенко в интервю за  "Русия-1", предава думите му украинската УНИАН, цитира Актуално. 

Диктаторът коментира още, че Западът може открито да влезе във войната в Украйна: "Войските на НАТО ще влязат право напред", добавя белоруската опозиционна информационна агенция NEXTA в Twitter. 

Целта на войната (специалната военна операция) била изпълнена

Беларуският диктатор заяви още, че целта на „специалната военна операция“ (т.е. войната в Украйна) вече е постигната. Според него сега в Украйна няма „нацисти“.

Самопровъзгласилият се президент смята, че в Украйна е „извършена денацификация“, защото 70% от украинците според него мразят Зеленски.

Припомняме, че след настъплението на украинските войски в Курск, "самопровъзгласилият се президент на Беларус" обяви необходимостта да се седне на масата за преговори, за да се сложи край на войната в Украйна, добавя още РБК - Украйна. Съответно, сега има спекулации, че чрез Лукашенко Путин подготвя почвата за мирни преговори ОЩЕ: Лукашенко: Да седнем на масата за преговори и да сложим край на тази кавгичка

Оплака се от украински дронове

Лукашенко се оплака, че украински дронове постоянно нарушават беларуската граница в източната част на страната.

Диктаторът каза още, че Украйна е сформирала мощни сили с участието на наемници, а именно поляци, за да атакуват района на Курск. Според него операцията Курск била опит на Киев да накара Русия да използва оръжие, включително ядрено.

Лукашенко е казал още в интервюто, че Русия ще "унищожи украинската армия" в района на Курск, предава и контролираната от руската държава агенция ТАСС.

Една трета от армията на Беларус е на границата с Украйна

Лукашенко също така отбеляза, че Беларус е била принудена да прехвърли почти една трета от армията си на границата с Украйна, тъй като се твърди, че Киев е разположил там повече от 120 хиляди военнослужещи.

Освен това той подчерта, че беларуско-украинската граница е „минирана както никога досега“, така че украинските въоръжени сили ще могат да я пресекат само с „огромни загуби“. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Отлични резултати с над 1000 чернодробни трансплантации в Acibadem, Турция
Дата: 12/09, 02:40

ДПС в Кърджали иска Доган да води листата
Дата: 12/09, 01:59

Разпитват 22-ма свидетели по делото срещу Васил Божков
Дата: 12/09, 01:30

"Хамас" заяви готовност за спиране на огъня в Газа
Дата: 12/09, 01:14

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 12/09, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия