Българинът е все по-объркан и склонен към халюцинации заради жегата, смята Харалан Александров


Дата: 17/06, 10:53

Кадър Нова тв

 Експертен кабинет, управление с ярки политически лица или нови избори? Какви са възможните коалиционни мнозинства и ще излезем ли от политическата криза? Ще намерят ли ГЕРБ-СДС партньори за управление в следващото Народно събрание? Какви са очкаванията на хората? Коментар по темата в студиото на NOVA „Здравей, България" направиха социалният антрополог Харалан Александров и финансистът Левон Хампарцумян.

Колективното съзнание е доста объркано и напоследък е склонно към халюцинации - по политически и климатични причини. Мисля, че високите температури помагат. Мисля, че не трябва да следваме колективното съзнание и неговите очаквания. Що се отнася до необходимостта да се състави коалиционно правителство - тя е очевидна. От управленска, икономическа и дори геополитическа гледна точка. Да се надяваме, че ще бъдат направени усилия и ще бъде постигнато възможното в тези трудни условия, подчерта Александров.

По думите му „не виждам какво друго да бъде - или ще е коалиция, с ясно коалиционно споразумение, или ако всички се опитат да избягат от отговорност за пореден път - ще отидем на нови избори". Не изключвам и варианта с правителство на малцинството. Защото, ако не успее да събере подкрепа - по-добрият вариант, поне според мен, за Борисов и ГЕРБ - като партия победител, да направи правителство на малцинството и да покани всеки да го подкрепи. Тогава, разбира се, ще има плаващи мнозинства и пазарлъци и отново ще трябва да бъде обяснявано защо в името на обществото благо е допустим такъв компромис, допълни той.

Според Хампарцумян „няма никакво съмнение, че имаме нужда да наречем нещата с истинските им имена". Най-честно като подход ще е трудна коалиция, в която се предполага да не ни пробутат някакви продавачи на шнорхели и плагиати за премиери. А някакъв човек, който да събира поне минималното обществено доверие и да бъде компетентен поне в някаква област, категоричен е той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



КЕВР: Цената на газа за юли ще е с 1,28% по-ниска
Дата: 26/06, 13:26

Луфханза попари клиентите с нови цени
Дата: 26/06, 13:241 Коментар

15-часова драма с българи с полет на Ryanair от Лондон за София
Дата: 26/06, 13:20

"Величие" при президента: В парламента не ни разбират
Дата: 26/06, 13:20

Фестивал на знанието събра умници от цяла България
Дата: 26/06, 13:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия