Двойка румънци опитаха да пренесат сребърни накити за над 89 хил. лева през митница Лесово


Дата: 01/10, 11:57

Булфото

Общо 3772 броя сребърни пръстени, гривни, обеци, брошки, медальони и други бижутерийни изделия са открили митническите служители на пункта Лесово при границата с Република Турция. Контрабандните стоки са с общо тегло 11 185 грама, съобщават от Агенция „Митници”, предаде БТА.

Накитите са открити при проверка на микробус с румънска регистрация, превозващ пътници по маршрут от Турция за Румъния през България. Те са били укрити в личния багаж на шофьора на микробуса и на една от пътничките, за която се установява, че е негова съпруга. Бижутерийните изделия са били опаковани в полиетиленови пликове. Според извършената експертиза от вещо лице те са били изработени от сребро проба 925 и са на стойност 89 480 лева, допълват от Агенцията.

Контрабандните сребърни накити са иззети и по случая е образувано досъдебно производство по описа на Териториална ддирекция Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на румънските граждани М.Й. и А.Й.

Контролните действия на пункта Лесово са извършени в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите, допълват от Агенция „Митници”.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Илиан Илиев обяви националите за Лигата на нациите
Дата: 01/10, 14:23

Обвинените в търговия с радиоактивен америций остават за постоянно в ареста
Дата: 01/10, 14:17

При спецакция във Варна: Спипаха разпространител на извратени изображения с деца
Дата: 01/10, 14:02

Най-тежката битка в историята на „Игри на волята” притесни зрителите
Дата: 01/10, 13:57

Тревожна класация прати България в челната тройка
Дата: 01/10, 13:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия