Спират водата за цял ден в Шумен на 9 септември


Дата: 06/09, 01:02

снимка: Булфото

Присъединителни връзки от съществуващия към новоизграден довеждащ водопровод за град Шумен ще извърши ВиК – Шумен на 9 септември. В рамките на 24 часа е планирано цялостното присъединяване на новия довеждащ водопровод, съобщава дружеството.

"Цялостното присъединяване ще се извърши на два етапа - в първия се изпълняват присъединителните връзки от нов към стар с местоположение яз. „Тича“, а след това ще бъде извършено и прекъсване на участъци от стария водопровод", посочват от ВиК - Шумен, предава shum.bg. 

Заради тези дейности водоподаването към гр. Шумен, кв. „Макак“, с. Панайот Волов, с. Белокопитово, гр. Велики Преслав и кв. „Кирково“ ще бъде спряно на 9 септември 2024 г.

„Водоемите ще бъдат напълнени до максимален обем, поради което се очаква спирането на водата да започне от 10:00 ч. сутринта. Планирано е дейностите да завършат в рамките на до 24 часа“, уверяват от ВиК – Шумен.

„С тези дейности на 9 септември, все още новият водопровод изцяло няма да влезе в работен режим. В момента от него се използват 4 км. Сега ще се изградят връзки към новите тръби. Когато строителят е готов, което ще е скоро, ще се извърши прекъсване на и на стария водопровод“, обясниха от ВиК.

Присъединителните връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод ще бъдат изпълнени от фирмата строител на Лот 1 в присъствието на представители на ВиК-Шумен ООД.

Едновременно с това ВиК – Шумен ще извърши планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на град Шумен, с което да бъде обезпечена безаварийната им работа и намаляване на загубите на вода.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



БНБ пуска уникална монета, посветена на 200 години от издаването на Рибния буквар
Дата: 16/09, 07:09

Голяма част от кв. "Галата" днес остава без ток
Дата: 16/09, 07:05

С нови таблети, раници, тетрадки и помагала от А1 270 деца от приемни семейства започнаха новата учебна година
Дата: 16/09, 06:30

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 16/09, 06:20

Източна Германия се готви за наводнения
Дата: 16/09, 06:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия