Варненец отнесе глоба след като остави буса си за повече от месец на обществен паркинг


Дата: 30/08, 12:51

снимка pexels

Водач на бус бе наказан с глоба, след като оставил превозното средство да стои повече от месец на обществен паркинг до спортния комплекс в „Младост“. Санкцията от 100 лева е наложена от Община Варна за нарушение на Наредбата за обществен ред, която забранява подобен престой на превозни средства с тегло над 2.5 тона. Наказателната мярка е потвърдена от Районен съд, а след това и от Административен съд. Като решението на последния от края на юли тази година е окончателно.

Нарушението е установено след подаден сигнал до Община Варна за липса на места за паркиране на паркинга до спортния комплекс в „Младост“ поради наличието на паркирани фирмени бусове, каравани, товарни автомобили, изоставени автомобили и други. Последвала е проверка на служители от Общинска полиция, при която се установяват паркирани товарни автомобили, сред които бил и въпросното превозно средство.

От делото, образувано по жалба на нарушителя, става ясно, че бусът е бил паркиран в близост до спортния комплекс в „Младост“. Наказаното лице признава, че товарният автомобил е престоял там от средата на февруари 2023 до 18 март същата година. Нарушителят не е собственик на превозното средство. Притежател е друго лице, което живее извън страната и което е в съдружие с глобения. Въпросният бус бил закупен именно с цел да им послужи в общия бизнес.

Товарният автомобил престоял на паркинга толкова дълго, защото на нарушителя му се наложило да бъде извън страната, става ясно още от документите по делото, предаде морето.нет.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Страховит пожар до хотел в Каваци, изпращат екипи от Бургас и Приморско да гасят пламъците
Дата: 14/09, 15:35

Евтино и топло: Ще се отопляваме на дърва, доставят ги до дома
Дата: 14/09, 15:30

Колкото 20-етажна сграда: Учени предупреждават за мегацунами заради климатичните изменения
Дата: 14/09, 15:22

Радост за децата: Възкръсва култово предаване по БНТ
Дата: 14/09, 15:12

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 14/09, 15:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия