Математик: София е равнинен град и е скандално, че караме толкова малко колелета


Дата: 24/04, 17:01

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Математикът Огнян Кунчев смята, че има решение за сериозния проблем с паркирането в София. Той коментира идеите за дигитални скоби и запазено място в синя и зелена зона.

"Защо трябва да откриваме топлата вода - колелото. Аз съм израснал в София, но съм живял над 20 години извън България. В Германия 10 години, в САЩ също бях. Те са ги решили тези проблеми. Няма място в квартала? Как да няма - правят си паркинг в една постройка на няколко етажа. И тичат по улиците 200-300 м, за да отидат до тази голяма къща, където им е паркинга. В Германия например има места само за местните живеещи, но са допуснати и няколко за пришълците, които отиват там, гледат да паркират, и търсят точно такова, което е свободно. Просто и там не са достатъчно местата за тях. Но за живеещите в квартала си има запазени места. А София е равнинен град и ние караме толкова малко колелета. Това е скандално. Аз в Германия карам само колело, а в България ме е страх. Всеки един е нормално да се страхува", заяви той в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

Кунчев коментира и актуалната политическа обстановка в страната. "Най-лошото е, че хората вече се отвращават от начина, по който се води политическата борба, и те просто не желаят да гласуват. Хората са се отчаяли от тази система. 60 процента негласували е катастрофално", категоричен е математикът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Няколко мощни слънчеви изригвания през последната седмица
Дата: 06/05, 02:00

България има 50 рекорда в Гинес
Дата: 06/05, 01:301 Коментар

Китайският президент Си Дзинпин пристигна във Франция
Дата: 06/05, 01:00

На този ден в историята - Отпечатана е Абагар. Първата книга на новобългарски
Дата: 06/05, 00:30

Гергьовден е
Дата: 06/05, 00:18

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия