Английският нападател Айвън Тони; Работя с психолог


Дата: 04/07, 05:00

кадър:  БНТ

Английският нападател Айвън Тони призна, че е бил много ядосан, след като мениджърът Гарет Саутгейт го пусна в игра в едва в 94-ата минута при победата на тима с 2:1 над Словакия на осминафиналите на Евро 2024 в неделя.

Но 28-годишният футболист е знаел, че за да остави своя отпечатък, той трябва да запази самообладание - и това се случи. Тони първо предизвика неразбирателство в защитата на Словакия след дългия тъч, което доведе до страхотния гол със задна ножица на Джуд Белингам, преди да направи асистенцията за победното попадение на  Хари Кейн.

"Винаги има голям шанс в последните моменти на мача и чувствам, че присъствието ми на терена, опитвайки се да ангажирам около себе си няколко защитници, ще даде шанс за някой. Така че три, две, един минута, колкото и да имах, щеше да имам възможност да направя нещо", заяви Тони пред медиите, предава БТА. 

Тони имаше 22 докосвания на топката за 30 минути на терена, само шест по-малко от Кейн, който изигра 105 минути.

Нападателят е благодарен на Майкъл Колфийлд, един от водещите спортни психолози в Обединеното кралство, който работи с неговия клуб Брентфорд, за това, че му е помогнал да се справи с гнева си.

"Той винаги говори за контролиране на емоциите. В този момент да, аз бях раздразнен, но имаше още пет минути да играем. Има пет минути футбол и ти трябва да изиграеш своята роля. От мен зависеше да реагирам, да променя настроението си и да вляза в мача", допълни нападателят.

Англия загуби финала на Европейското първенство през 2020-а след дузпи срещу Италия, но срещата отчасти ще бъде запомнена с расистките обиди към чернокожите играчи Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо и Букайо Сака, след като те пропуснаха от бялата точка.

Запитан дали това ще го откаже от изпълнение, Тони каза, че е уверен човек. Той е реализирал 30 от 32-е дузпи, които е изпълнил в кариерата си.

"Ако вкарам, вкарвам. Ако пропусна, пропускам. Трябва да се фокусираш и трябва да имаш смелостта да изпълниш дузпа. А тези, които са обидили играч на расистка основа, защото е пропуснал дузпа, са много повече за подигравки", добави националът.

Англия продължава на четвъртфиналите, където ще се изправи срещу Швейцария в събота в Дюселдорф.

Въпреки че Англия е загубила само три от своите 27 мача срещу Швейцария и не е усещала вкуса на поражение от квалификация за Световното първенство през 1981 година, Тони очаква тежко предизвикателство от тим, който победи Италия с 2:0 на осминафиналите.

"Швейцария е страхотен отбор. Имат качествени играчи и играят добре този турнир", заяви той. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Всички абонати на А1, Виваком и Йетел са предупредени за сметките в чужбина
Дата: 06/07, 20:11

Прането съхне за едно кафе време, обявиха синоптиците
Дата: 06/07, 20:07

БТВ: Само на 16 години ученик издъхна на екскурзия
Дата: 06/07, 20:02

Буруджиева: Джевдет Чакъров е проводник на идеите на Доган
Дата: 06/07, 19:55

Депутат от ГЕРб недоумява: И на кого точно ПП-ДБ ще са опозиция?!
Дата: 06/07, 19:37

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия