Каква е разликата между дамски и мъжки парфюми?


Дата: 11/05, 13:34

Мъжът и жената са като "ин" и "ян", два свята, две различни възприятия за това. Жената е с емоционална, фина природа. Мъжът е олицетворение на сила, твърдост, решителност. Парфюмеристите при създаването на аромати вземат предвид характеристиките на двата пола. Следователно има мъжки парфюми и дамски такива. Както знаете, кожата на всеки човек има своя собствена миризма. Съставът на парфюмите трябва да пасва и да е близък с аромата на кожата.

Освен това ароматите на мъжки и дамски парфюми имат различна основа, различават се по ключови компоненти. И все пак те имат нещо общо, помагат и на двата пола, за изразяване на неповторим чар, мистерия и сексуалност. Всички оригинални парфюми, без съмнение, украсяват живота ни, правят го по-изискан и разнообразен.

Мъжки парфюми - разлики

Съвременните мъже стават все по-взискателни към избора си на аромат, без да го разглеждат като нещо второстепенно. А това поставя все по-трудна задача пред парфюмерите да създават по-сложни аромати за мъже. Мъжките аромати са по-„силни“, съдържат дървесни нотки, миризми на градински чай и лавандула, придават нюанси на тютюн, „тежест“ на аромата. Мъжките парфюми често могат да бъдат разпознати не само по аромата, но и по формата на бутилката. Такива маркови парфюми, като правило, се продават в бутилки от 100 милилитра или повече, които имат непретенциозна геометрична форма и спокойни цветове.

Що се отнася до новите продукти, в мъжката парфюмна линия те са много по-малко, отколкото в дамската. Това се дължи на по-консервативните възгледи на силния пол. Ако намерят подходящия аромат, мъжете могат да го използват дълго. Повечето мъже наистина не обичат да посещават магазини за козметика, така че предпочитат незабавно да купят голяма бутилка, за да издържи по-дълго и най-често си закупуват парфюми онлайн.

Дамски парфюми – разлики

Дамските парфюми се различават от мъжките по количествения си състав. Те съдържат много флорални аромати, които са толкова деликатни, изтънчени, изискани, подчертаващи крехкостта на женската природа. Опаковката на дамски маркови парфюми в оригинални форми, които често се правят от многоцветно стъкло, е доста по-изискана от тази на мъжките. Често се правят женствени аромати, включващи канела, кориандър. В комбинация с флорални нотки се създава аромат на пикантност, топлина. Парфюмеристите помагат на жените да бъдат просто неустоими, създавайки все повече нови ароматни композиции на оригинални парфюми за жени. Много жени внимателно следят най-новото в парфюмерията и се стремят да опитат възможно най-много варианти.

За да привлекат нови и да задържат съществуващи клиенти, добре познатите марки се опитват да пускат всяка година свежи колекции от дамски аромати. Ето защо представителите на слабия пол могат да прекарват часове в избор на оригинални парфюми, докато намерят този, който им подхожда най-много както по форма, така и по аромат. Бутилките с дамски оригинални парфюми се отличават с ярки цветове, разнообразие от оригинални форми и красива опаковка. Съвременната жена грация обича да купува парфюми онлайн.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мафиот притесни атрактивна дама в "Стани богат"
Дата: 25/04, 19:34

Хороскоп за 26 април петък: Да си стои вкъщи зодия
Дата: 25/04, 19:30

Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 25/04, 19:20

Очаква ни дъжд в следващата седмица
Дата: 25/04, 19:09

Челна катастрофа на Подбалканския път, има много пострадали
Дата: 25/04, 18:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия