Директорът на ТМПЦ-Варна за аферата "Манукян": В ступор сме


Дата: 03/10, 15:59

Булфото

Ремонтът е на сцена „Филиал” вече е пред финал, съобщи в интервю за Дарик директорът на ТМПЦ-Варна  Даниела Димова.

Комисия е направила списък със забележки по ремонтните дейности, които трябва да се отстранят от фирмата-изпълнител. Има и още работа по сградата, която тепърва трябва да се свърши, но за сметка на ТМПЦ, като например боядисването на новата сцена. Предстои и ремонт на фоайето, който не е предвиден в обществената поръчка. Стойността му ще е около 1,6 млн.лв. Димова се надява той да бъде поет от общината. Работи се и по проект за външна подземна хидроизолация на цялата сграда.

Откриването на Сцена „Филиал” е насрочено за 31 октомври с представлението „Инстинктът”, постановка на Стоян Радев-ГЕК. Точно с тази пиеса е открита сцената преди 104 години.

"Като ръководител не мога да проумея как могат да се съставят толкова фиктивни договори." Така Даниела Димова коментира разследването срещу бившия директор на Театрално-музикалния и филхармоничен център в Разград Левон Манукян.

„В ступор сме от тази информация, главата ми не побира как ще се направят толкова недостоверни трудови договори, говори се за над 60 души. Това хвърля петно върху целия сектор”.

Заради аферата „Манукян” от министерството на културата са изискали от всички театри в страната информация за щатните бройки, които ТМПЦ-Варна вече е изпратила.

Новият 78-и сезон на Варненската опера бе открит на 1 октомври с оперетата „Графиня Марици”, а тази вечер ще бъде представена „Самсон и Далила”.  До края на месеца зрителите ще могат да гледат още „Триптих Пучини” и „Севилският бръснар”, балетните спектакли  „Катарина или дъщерята на разбойника”, „Лебедово езеро” и „Ромео и Жулиета”, симфонични концерти с диригенти Константин Илиевски и Ярослав Бичков, както и детският мюзикъл „Мечо Пух”. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Картата предупреди: Гръмотевична буря и проливен дъжд удря част от България в петък
Дата: 03/10, 18:35

Защо гласуваме: Високите цени са проблем номер едно за българите
Дата: 03/10, 18:16

Варненец: Глутница агресивни кучета нападат преминаващи хора и деца в долна Трака
Дата: 03/10, 17:56

Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 03/10, 17:50

Ето къде няма ток във Варна и областта в следващите дни
Дата: 03/10, 17:47

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия