ИАЛ даде сайт на ГДБОП за продажба на лекарства от Турция без разрешение в България


Дата: 23/05, 10:31

Пиксабей

Сайт продава лекарства от Турция, които не са разрешени за продажба у нас. Това е показала проверка на Изпълнителната агенция по лекарствата по нареждане на Министерство на здравеопазването. Става въпрос за незаконна търговия на сайта verutol.net, данните са на министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева, предаде "Парите ни".

Министърът уточнява, че търговията с лекарства подлежи на разрешителен режим и се извършва само в аптеки и дрогерии. Търговия по интернет може да се извършва само с лекарства без лекарско предписание от лице, получило разрешение от Агенцията по лекарствата или удостоверине за регистрация от РЗИ като дрогерия.

Аптеките и дрогериите публикуват на сайта си, чрез който извършват онлайн продажби, общо лого, разпознаваемо за целия ЕС. Списък на лицата, които извършват търгови япо иинтернет с лекарства без лекарско предписание, заедно със съответния адрес за търговия, се съдържа на сайта на ИАЛ.

При проверката е установено, че въпросният сайт не съдържа специалното лого и не фигурира в списъка на сайта на Агенцията по лекарствата, посочва министърът. Установено е още, че на платформата са публикувани множество обяви за продажба на лекарства, които се отпускат само по лекарско предписание.

От публикуваните снимки пък се вижда, че опаковките им са само на чужд език и са с произход Турция. Част от продаваните лекарства дори нямат разрешение за употреба у нас. Заради нарушенията ИАЛ е поискала съдействие от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Над 5 000 непалци и индийци работят у нас
Дата: 16/06, 09:25

Змии плъзнаха на много места у нас
Дата: 16/06, 09:101 Коментар

Модерен медицински център отвори врати във Варна
Дата: 16/06, 09:10

Сърбия срещу Англия днес на европейското по футбол
Дата: 16/06, 08:51

За празнословието
Дата: 16/06, 08:39

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия