Спортният министър отнема лиценза на една от федерациите


Дата: 17/05, 22:19

Снимка: Булфото

Спортният министър на България Радостин Василев ще обяви утре отнемането на лиценза на една от родните федерациите. Това разкри самият той.

"Утре ще отнемем лиценза на една федерация. Ще го обявим публично като в продължение на това ще има още федерации без лиценз, но наистина има злоупотреби, които са много сериозни и аз няма да ги оставя", каза пред журналисти в Плевен министърът на младежта и спорта, но не пожела да разкрие коя ще е федерацията, съобщава БТА.

Той добави, че се подават сигнали за нарушения към различни институции според злоупотребите, за които става въпрос. Има сигнали и към прокуратурата, и към Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", към полицията и следствените органи. "В този сектор трябва да има възмездие за разрухата, която се е случвала", подчерта министърът. 

"Има федерации, които имат проблеми с това как отчитат разходването на средствата, отпуснати от държавата. Това са федерацията по биатлон, по шахмат. Имаме федерации, които още при встъпването ми в длъжност, са със забрани за провеждане на състезания и мероприятия, една от тях е федерацията по автомобилизъм, както и такива, които са с чисто вътрешни управленски и юридически спорове", каза още министърът на спорта.

"Трудно е да научим федерации, които дълги години са работили в ситуация на административен и документен хаос да спазват правилата, но мисля, че се научават", категоричен бе той. 

Министър Радостин Василев днес бе в Плевен по повод спортен празник за хора от всички възрасти, организиран от Общината. Той връчи наградите на десет талантливи плевенски деца с изяви в областта на спорта, науката и изкуството. От Плевен бе даден и стартът на Националната кампания "10 причини младите хора да останат в България", чийто патрон е министър Василев.  



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 18 април рожден ден има Кирил Домусчиев
Дата: 18/04, 03:00

Препатили сънародници отърваха болницата
Дата: 18/04, 02:40

Можем ли да избелим зъбите си в домашни условия?
Дата: 18/04, 02:40

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 18/04, 02:10

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 18/04, 02:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия