Рязко застудяване и сериозни валежи в утрешния ден


Дата: 17/05, 22:34

Снимка: Петел, архив

След слънчевото време днес, при което температурите в някои от градовете достигнаха дори до 31-32 градуса, утре предстои рязка и съществена промяна.

В близките часове със силен вятър ще започне да прониква по-хладен въздух. През следващото денонощие в цялата страна ще бъде много ветровито. Ще има валежи и гръмотевици, с условия за локални значителни количества и градушки, съобщава БНТ.

Още през нощта в северозападните части от страната, а до сутринта и в Североизточна България, ще се развият гръмотевични бури.

През деня на много места ще има валежи, временно интензивни и придружени от гръмотевици. След обяд валежите ще спират, най-късно в Южна България. Максималните температури в повечето райони ще бъдат с около 10° по-ниски, в сравнение с вчера, от 15° до 20°, на места в Южна България – до 26°.

Много ветровито и с валежи ще бъде и по Черноморието. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. След обяд валежите ще спират, първо по северното крайбрежие. Температурите и там ще се понижат и следобед ще са между 13° и 16°.

Лоши условия за туризъм в планините утре. Ще бъде ветровито, на много места ще има валежи и гръмотевични бури, а със застудяването по най-високите части отново ще превали и сняг.

Причина за рязката промяна във времето у нас е добре изразен студен атмосферен фронт, който преминава през Балканите. На картата се вижда разположението на валежната зона, свързана с него утре. Освен на Балканите, валежи ще има и на Британските острови, в Нидерландия, Дания. В по-голямата част от Европа, която остава под влиянието на обширен антициклон, ще бъде слънчево, а в страните от Западна Европа – и по-топло от обичайното за сезона.

И у нас, през следващите дни ще преобладава слънчево време, с вероятност за следобедни превалявания в неделя. Температурите ще се повишават и в събота отново ще надхвърлят 30°.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Последен парламентарен контрол за 49-то НС
Дата: 26/04, 08:38

Зрителите на "Десниг старс" влязоха в ожесточен спор за Неделя и Натали
Дата: 26/04, 08:31

Румънски джебчии обират пътници в градския транспорт
Дата: 26/04, 08:31

Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 26/04, 08:20

Слънчев и топъл петък
Дата: 26/04, 08:13

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия