Превозвачите след срещата с Кирил Петков: Протест на 18 май ще има


Дата: 17/05, 23:28

Снимка: Булфото

Превозвачите обявиха след срещата си с премиера Кирил Петков, че протест на 18 май ще има, въпреки възстановения диалог с правителството. Това обяви на брифинг Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи. 

След повече от три часа разговори - стана ясно едно - диалогът между правителство и превозвачи е възстановен, съобщава "Нова телевизия".

„Нямаме конкретни решения към днешна дата. А и имаме морален ангажимент към нашите членове утре да излезем на този протест. Продължаваме разговорите, които днес започнахме. Ще продължим работата в работни групи. Надяваме се да постигнем положителни резултати”, подчерта тя.

 Милтенова уточни, че ще бъде даден срок за решаването на проблемите и за постигане на необходимото за оцеляването на транспортния бранш.

 


 

Въпреки, че премиерът и бранша си стиснаха ръцете - превозвачите не се отказаха да излязат утре на протест. 

„Протестът ще бъде законен, мирен - като знак от наша страна за възстановения диалог. От страна на правителството в действителност нямаме никакви конкретни мерки по отношение на нашите искания. Важно е да подчертаем, че срещу нашия поет ангажимент за мирен протест стои ангажимент от страна на правителството за спиране на репресивните мерки към всички превозвачи”, каза Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи

Недоволство ще се проведе в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Благоевград. Шествия ще има по граничните пунктове. В столицата превозвачите ще се събират на „Ботевградско шосе”, на „Цариградско шосе” и на „Царица Йоанна” в „Люлин”.

Петков поясни, че недоволството ще бъде мирно и няма да затруднява останалите граждани. Премиерът е поднесъл извинения на бранша заради случилото се на предишната му среща с представители на превозвачите относно „посочената врата”. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нинова: Най-добре е на 9 юни изборите да са "2 в 1"
Дата: 28/03, 13:12

Заместник-кмет: Община Варна разреши казуса с физкултурния салон на VII СУ „Найден Геров"
Дата: 28/03, 13:06

Проф. Киров обяви коя жена ще бъде следващия премиер
Дата: 28/03, 13:00

Жестоко пребита е участничка в Ергена на Свети Валентин
Дата: 28/03, 12:431 Коментар

Полицаи от Благоевград преследват мъж, отвлякъл млада жена
Дата: 28/03, 12:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия