Хлебопроизводител: Не можем да ядем хем качествена храна, хем да е евтина


Дата: 18/08, 20:11

Стопкадър "България Он Еър"

Производител на хляб отправи ясно послание към българите.

Фермерски пазар в столичния район "Оборище" привлича всяка неделя през лятото жители и гости на София, които търсят качествена домашна продукция. Разположен близо до емблематичния Паметник на Васил Левски, пазарът е мястото, където малки български производители и занаятчии демонстрират своите умения и предлагат свежи и ръчно направени храни.

Производителите, участващи на пазара, споделят, че основната им цел е да възпитават хората в уважение към качеството. Един от тях, Мартин Очиликов, който се занимава с ръчно производство на хляб, подчертава важността на използването на стари и дребни сортове, за да се създаде истински качествен продукт.

„Започваме да възпитаваме хората, че качеството си струва, не можем да ядем хем качествена храна, хем да е евтина. Нашият хляб е ръчен, използват се стари и дребни сортове. Хлябът се пече на ниска температура“, обяснява Очиликов, предаде Bulgaria ON AIR.

Ценителите на добрата храна не остават равнодушни към предложенията на пазара. Александър Георгиев, който редовно посещава фермерския пазар, споделя своята мотивация да купува именно оттук: „Ценител съм на храната, когато знам какъв е произходът ѝ“, казва той. За него е важно да подкрепя местни производители, които влагат страст и внимание в своите продукти.

Пазарът не само предлага възможност на потребителите да закупят здравословна и качествена храна, но и създава връзка между хората и производителите. Това е място, където могат да се обменят идеи, рецепти и опит, а същевременно и да се насладят на уникалния вкус на домашните продукти.

dunavmost.com



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 12/09, 03:10

PINOMM – Софтуер за фактуриране
Дата: 12/09, 03:10

На 12 септември рожден ден има Аня Пенчева
Дата: 12/09, 03:00

Препатили сънародници отърваха болницата
Дата: 12/09, 02:50

Английски и Немски език за деца и ученици от 5 години до 12-ти клас с Учебен център "Скоростно Учене" - Варна
Дата: 12/09, 02:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия