Проф. Рачев за казармата: Абсолютно безсмислени 2 години в живота ми


Дата: 06/05, 10:51

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Климатологът проф. Георги Рачев разкри, че Паметникът на незнайния войн му е любимо място. "Уникален паметник. Защото няма лица. Той е незнайния войн, там е пренесена пръстта от бойните полета, където са кръвта и костите на всички тези мъже, татковци, дядовци, дали живота си за свободата на България. Нашата родина преди години е била армия №1. Сега сме на шесто място по боеспособност на армията ни. В последните няколко правителства имаме една купчина генерали, включително президента, и те нищо съществено не направиха за нашата армия. Съседите ни се въоръжават, защото свободата не е даденост. Добрият живот не е да го сложим в джобчето и да свършим, ние винаги трябва да се борим за него. Човек се ражда, за да се бори - робът за свобода, свободният за съвършенство. Ние трябва да си поддържаме тази армия,защото видяхме какво се случва до нас", заяви той в сутрешния блок на БТВ.

Запитан какво си спомня от престоя в казармата, той отговори: "Аз съм служил две години. Уволних се като редник, нямам никакъв чин, бях пехотинец. Абсолютно безсмислени две години, които с нищо добро не мога да си ги спомня. С изключение на това, че се научих там да не предавам. Най-много мразя в живота си предателите, това е най-гнусното нещо", смята професорът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кличко: Усик показа, че е най-добрият боксьор
Дата: 19/05, 11:10

Близък съюзник на Навални: Няма да се откажа да се боря с Путин
Дата: 19/05, 10:52

Тир се заби в къща в село Баница
Дата: 19/05, 10:30

Нови силни изригвания на Слънцето
Дата: 19/05, 10:13

В 2:39 часа земетресение в България
Дата: 19/05, 09:57

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия