Легендарна банка от НРБ родила стотици кредитни милионери от ДС и Брендо, разкри криминалист по БТВ


Дата: 25/06, 09:17

Кадър БТВ

„Той знае много добре, че влезе ли в затвора ще бъде защитен и ще остане жив“, смята криминалистът Иван Савов

„Евелин Банев-Брендо можем да кажем, че е един фосил – един от последните мохикани на по-дивашката престъпност. Един от последните големи играчи от времената на бурния преход в България“, коментира в „Тази сутрин“ по bTV криминалистът Иван Савов.

Обявеният за национално и международно издирване Евелин Банев-Брендо се предаде на полицията вчера. Той отиде в 7:30 ч. сутринта пред Централния софийски затвор и е задържан.

„Това е човек, който има много дълга кариера – донякъде спорна. Човек, който е замесен във финансови далавери с някогашната банк „Биохим“. Подобен тип хора работят в началото каквото падне и впоследствие се превръща във все по-голям фактор и играч“, каза още Савов.

(Б.ред.  Преди години комисията по досиетата разкри над 70 сътрудници на тоталитарните комунистически служби, които са кредитни длъжници към бившата банка Биохим.

Проверката е обхванала общо 482 юридически лица, които към 1997 г. са дължали на Биохим над 1 млн. неденоминирани лева (решение №2-784 от 29 ноември 2016 г.), съгласно списъка на БНБ за кредитните длъжници.

Зад тези 482 дружества комисията е установила 780 души, заемали ръководни постове в тях. От тези 780 лица 88 са с установена принадлежност към Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА.)

По думите му обикновено, за да тръгне кариерата на подобен човек, някой го дърпа. Савов не знае със сигурност кой е човекът, който дърпа Брендо. Споменават се имена като Доктора и Таки.

За криминалиста е много интересно защо Евелин Банев се предаде точно сега. Според него има нещо, което го притеснява, за да остане навън.

„Той знае много добре, че влезе ли в затвора ще бъде защитен и ще остане жив“, смята Савов.

Според адвокат Димитър Марковски това е много добре премислен ход.

„В затвора охраната е сериозна и много трудно може да се пробие и да се стигне някой да бъде ликвидиран. По-добре в затвора жив, отколкото навън свободен, но мъртъв. Според мен Брендо е направил един избор за оцеляване“, коментира Марковски.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Вигенин: Наслушахме се на лъжи за БСП
Дата: 28/06, 18:011 Коментар

От този ден времето се разваля, предупреди Натали Трифонова
Дата: 28/06, 17:56

Бивш военен министър: Смущаващо е, че кабинетът "Главчев" не публикува позицията за Украйна
Дата: 28/06, 17:411 Коментар

Уикендът ще е идеален за плаж
Дата: 28/06, 17:33

Спартак привлече бивш национал
Дата: 28/06, 17:21

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия