Калин Стоянов: Аутопсия ще покаже причината за смъртта на арестанта в Ямбол


Дата: 10/07, 22:00

Снимка Булфото, архив

Смъртта на 32-годишен мъж в ареста на полицията в Ямбол предизвика вълна от реакции и разследвания. Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че мъжът е опитвал да се самонарани и е буйствал, което е наложило многократни влизания на полицаи при него. Инцидентът е станал в събота сутринта, когато полицаи са съобщили на близките му за трагичния изход.

„Доколко разбрах и ми е докладвано, на няколко пъти е влизано при мъжа, който по-късно е починал в самия арест, тъй като е опитвал да се самонарани и е буйствал. Всичко това ще излезе наяве с аутопсията,“ заяви Калин Стоянов пред журналисти. Той изказа съболезнования към близките на починалия и съобщи, че е образувано следствено дело по случая, както и дисциплинарно производство по отношение на един от служителите и дисциплинарна проверка по отношение на целия случай.„Реагирали сме във връзка с публикациите в медиите и към момента се извършват процесуално-следствени действия,“ добави Стоянов. Той подчерта, че най-важното е оценката и експертизата от аутопсията, която ще бъде направена в Ямбол и ще бъде готова в рамките на деня или утре.

Министърът също така коментира, че от момента на влизането на мъжа в районното управление до смъртта му, през цялото време има камери, които могат да установят какво точно се е случило. „Хубавото е, че от момента на влизането му в районното управление на МВР до настъпването на неговата смърт е имало камери, така че може да се проследи случилото се. Но пак казвам, най-важен е резултатът от аутопсията,“ посочи още служебният вътрешен министър. Случаят предизвика съмнения за полицейско насилие, след като близките на починалия твърдят, че по тялото му има следи от удари и изгаряния. Прокуратурата в Ямбол започна разследване за убийство, докато полицията твърди, че мъжът се е самоубил.„Той е бил поливан, бил е бит,“ заявиха близките на починалия в интервю за bTV.

Според тях, Иван, който е работил в приют за животни във Варна, е бил задържан за притежание на наркотици. Последният му разговор с майка му е бил в петък следобед, когато е слязъл на гарата в Ямбол, за да види близките и приятелката си. След смъртта на младия мъж, всички институции в Ямбол са на крак. Вчера започна дисциплинарно производство срещу полицейски служител по заповед на директора на Областната дирекция на МВР - Ямбол, старши комисар Иван Русев. Очаква се резултатите от аутопсията да хвърлят повече светлина върху случая и да дадат отговор на въпроса дали става дума за самоубийство или за насилствена смърт.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Франция изпраща самолет за гасенето на пожара на българо-гръцката граница
Дата: 28/07, 22:07

Разкриха причината за смъртта на Шиниъд О'Конър
Дата: 28/07, 21:59

Варненче има нужда от помощ
Дата: 28/07, 21:46

Фенове на Ботев и Локото се сбиха преди битката за Пловдив
Дата: 28/07, 21:29

Горят къщи в Самоков
Дата: 28/07, 21:181 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия