Пловдивската полиция дарява кръв за 19-годишния доброволец, който пострада сериозно


Дата: 19/07, 00:40

снимка: Булфото

От днес служители на Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи - Пловдив започват периодично да даряват кръв за 19-годишното момче, което получи сериозни изгаряния като доброволец в борбата с огнената стихия в Сакар планина. Пострадалият е настанен с множество изгаряния в Клиника по пластично-възстановителна и естетична хирургия в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Георги“ в Пловдив, от където уверяват, че състоянието му вече е стабилизирано.

За неговото пълно възстановяване, обаче, предстои продължително лечение с още необходими количества кръв и кръвна плазма. Ето защо униформените се присъединяват към общата кръводарителска кампания, която има за цел да допринесе младежът отново да бъде здрав и силен и все така самоотвержено да помага на останалите хора.

Водещи специалисти от болницата подчертават, че въпреки стабилното състояние на младежа, лечението му ще изисква значителни ресурси и време. В тази връзка, всеки литър дарена кръв е от жизненоважно значение за възстановяването на пострадалия, предава Дунав мост.

Полицаите от ОДМВР - Пловдив не само че се включват в кампанията, но и активно призовават обществото да се присъедини към тяхната инициатива. Те изразяват надежда, че с общи усилия ще успеят да помогнат на младия доброволец, който е проявил невероятна смелост и отдаденост в борбата с пожара.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кирил Десподов с асистенция при победа на ПАОК
Дата: 01/09, 22:32

Григор Димитров допусна изравняване на сетовете
Дата: 01/09, 22:211 Коментар

Хебър победи Берое в Пазарджик
Дата: 01/09, 22:10

Явор Дачков отвя Ед Шийрън, Адел и Тейлър Суифт: Тотално бездарие, безлични гласове, няма какво да се запомни
Дата: 01/09, 22:071 Коментар

Гръмнаха известен лихвар и сина му в София
Дата: 01/09, 21:511 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия