Жълт код за силни ветрове, значителни валежи днес


Дата: 10/05, 07:05

Снимка Pixabay

Жълт код за силни ветрове в части от България, значителни валежи днес.  След като през последните 10 дни картата на страната редовно се оцветяваш с жълт и оранжев код за опасни валежи и гръмотевични бури, за петък синоптиците издадоха предупреждение за силен вятър, предава НИМХ, цитирана от flashnews.bg.

Жълт код е обявен в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

Днес облачността ще бъде значителна, с валежи, главно в Южна България. Над североизточните райони ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността.

Ще духа умерен, след обяд в Югоизточна България и по Черноморието – силен североизточен вятър. Хладно време с максимални температури предимно между 13° и 18°, в София – около 13°.карта

Над планините облачността ще бъде значителна. Ще има валежи от дъжд, над около 1800 m – от сняг. Ще духа умерен, в Родопите и силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. Ще духа умерен, временно силен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 15°-16°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево, вятърът ще отслабне. След обяд ще се развие купеста облачност, в неделя над планините и Североизточна България и купесто-дъждовна, на места там ще превали и прегърми. Сутрин ще е по-хладно, но през деня ще се затопли и в неделя максималните температури ще бъдат между 19° и 24°.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Военен анализатор: Разбилият се хеликоптер на иранския президент е бил непригоден за полет
Дата: 20/05, 17:26

Социолог: Малко хора ще гласуват на изборите
Дата: 20/05, 17:19

Ректор: Нашият протест не е за пари, а за образованието
Дата: 20/05, 17:091 Коментар

Шофьорът, отнел живота на пешеходец във Варна, е задържан за 72 часа
Дата: 20/05, 17:00

На 21 май имен ден празнуват 17 красиви български имена
Дата: 20/05, 17:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия