Депутатите гласуват отмяна на либерализацията на тока


Дата: 24/04, 07:04

Снимка Булфото, архив

Тази седмица депутатите гласуват на второ четене либерализацията на тока да се отмени с една година, тоест да бъде факт през юли 2025 г., предаде репортер на БГНЕС.

В пленарна зала ще се гледа и Проект на решение за подкрепа на предложената от Министерския съвет актуализирана Пътна карта за климатична неутралност на Република България.

Очаква се на второ гласуване да влезе в пленарна зала Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за експортния контрол на продукти, свързани с отбраната, и на изделия и технологии с двойна употреба, приет на първо гласуване през юни 2023г. , както и Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

Народните представители се очаква да приемат и Законопроект за ратифициране на международен договор за Изменение и допълнение № 2 на международен договор (LOA) BU-D-SAB „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ (F-16 Block 70 aircraft and associated support) по програмата на САЩ за чуждестранни военни продажби.

На второ четене ще бъдат подложени: Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за висшето образование, Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съсловната организация на медицинските сестри, акушерките и асоциираните медицински специалисти, на зъботехниците и на помощник-фармацевтите, внесен от ГЕРБ и ПП-ДБ, както и Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за подпомагане на земеделските производители, внесен от ГЕРБ, ДПС и БСП.

Депутатите ще гласуват и на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, Законопроекта за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за българите, живеещи извън Република България и Законопроекта за насърчаване на научните изследвания и иновациите, внесени от МС.

На първо четене ще се гласува Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за пътищата и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за чужденците в Република в България, внесен от ГЕРБ-СДС.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Китайският президент Си Дзинпин пристигна във Франция
Дата: 06/05, 01:00

На този ден в историята - Отпечатана е Абагар. Първата книга на новобългарски
Дата: 06/05, 00:30

Гергьовден е
Дата: 06/05, 00:18

Почина Сесар Луис Меноти
Дата: 05/05, 23:50

Температурите вървят нагоре в понеделник
Дата: 05/05, 23:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия