Шофьор с 3 промила в кръвта прегази с джипа си жена в Пловдив


Дата: 24/04, 07:32

Редактор: Недко Петров

Стопкадри Нова Тв

Шофьор с 3,31 промила алкохол в кръвта прегази жена, след като даде на заден ход с джипа си на паркинг в Пловдив.

Извършителят е известният рокер Иван Капитана, който бе пуснат от съда без мярка за неотклонение.

Срещу него няма обвинение за пътно-транспортно произшествие, и му е подвигнато само такова за шофиране на моторно-превозно средство след употреба на алкохол.

43-годишният Иван Райчинов е признал в съда, че е карал след употреба на алкохол, след като преди това е отказал на мястото да му вземат кръвна проба.   

Синът на пострадалата – Габриел Карашлиев, обяви че майка му е оперирана и според докторите състоянието ѝ е стабилно.

Жената е със счупен прешлен 12-торахален, има и контузии на раменния пояс, мишницата, коремът и долната част на гърба, както и контузия на гръдния кош и доста синини и отоци по тялото.

Празнувахме рождения ден на сина ми и неговото кръщение, и бяхме около 30-тина човека само на нашата маса. Имайте предвид, че имаше поне още два-три празника и наличието на над 3 деца, и представете си, ако беше някое дете на мястото на майка, какво щеше да се случи, каза за Нова Тв Габриел.

Все пак става въпрос за 50-годишна жена с развита телесна структура и така нататък. Ако беше дете може би краят щеше да е фатален, добави той.

Габриел разкри и как се е стигнало до самия инцидент.

След края на празненството майка се преобуваше, понеже беше с високи обувки и на задната врата си сменя обувките, при което въпросния водач дава назад, и се вижда на самия клип, че има жена, която го напътства, заяви Габриел.

Не знам как го е напътствала, но той с мръсна газ дава на заден ход и я притиска към вратата, вследствие на което се получават всичките тези травми, каза още той.

На клипа се вижда, че има и хора, които дават знак на шофьора да спре и дори удрят колата, като това са хора от нашето празненство, но имаше и случайни такива, допълни Габриел.

Шофьорът беше изваден от джипа и доколкото видях беше в нетрезво състояние. След направен тест с дрегер бяха отчетени 3,31 промила алкохол в кръвта. Той каза, че съжалява, но какво значение има това. Решението на съда как да го коментирам, все пак сме в България. Разбира се, че ще го обажалваме, завърши Габриел.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На този ден в историята - Отпечатана е Абагар. Първата книга на новобългарски
Дата: 06/05, 00:30

Гергьовден е
Дата: 06/05, 00:18

Почина Сесар Луис Меноти
Дата: 05/05, 23:50

Температурите вървят нагоре в понеделник
Дата: 05/05, 23:30

"Евровизия 2024" започна, въпреки призивите за бойкот
Дата: 05/05, 23:11

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия