Инвеститорът на многопрофилната болница в София се отказва от създаването на детското отделение


Дата: 01/05, 19:19

Снимка: Pexels

Инвеститорът на многопрофилната болница в София „Търговска лига“ се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата. Това сочи становище, разпространено от компанията, пише БТА. 

"Предвид създаденото обществено-политическо безпокойство в резултат на разпространяването на фалшиви новини и популистки коментари, инвеститорът „Търговска лига“ се отказва от създаването на педиатрично отделение и сменя името на болницата. Решението на правителството може само да бъде редактирано в този смисъл", пише инвеститорът. 

„Решението на правителството от 30 април т.г. за създаването на многопрофилна болница в София със само 40 педиатрични легла е законосъобразно и правилно. Нито проектът, нито решението за новата болница въобще имат за цел създаването на някаква „национална частна детска болница“, допълват от „Търговска лига“.

„Напомняме на цялата българска общественост, че в България има висока обща и рекордно висока детска смъртност и инвестициите в здравеопазването са решаващи за излизането от демографската криза и оцеляването на нацията“, пишат инвеститорите.

Категорично и ясно потвърждаваме нашата безрезервна подкрепа за изграждането на истинска национална държавна детска болница и че създаването на модерна многопрофилна болница в София, без педиатрично отделение, не променя тази наша принципна позиция, допълват от „Търговска лига“.

По-рано днес служебният премиер Димитър Главчев разпореди да бъде отменено решението за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и аз“ в София, съобщиха от правителствената пресслужба. Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет, се допълва в съобщението. Посочено е, че ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от служебния министър на здравеопазването, Главчев ще предложи на президента Румен Радев служебният министър на здравеопазването Галя Кондева да бъде освободена от поста.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



МВР: Затруднено е издаването и замяната на шофьорски книжки
Дата: 15/05, 21:57

Ръст на печалбите на банките у нас
Дата: 15/05, 21:501 Коментар

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 15/05, 21:50

Лятна занималня и образователни курсове от Образователен център АЛГО
Дата: 15/05, 21:50

И Димитър си тръгна от "Хелса". Станислав и Чоткин се борят за 100-те бона
Дата: 15/05, 21:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия