Румен Радев: Спортът и активният начин на живот са най-важни в борбата със затлъстяването


Дата: 18/05, 16:00

Снимка: Прессекретариат на Президентството

Физическото и духовното развитие на нашите млади хора, усилията за това те да растат по-здрави, силни и уверени, са инвестиция в бъдещето на България. Това заяви президентът Румен Радев в Ямбол, където в линейния парк „Тунджа“ се проведе Третият национален ученически фестивал по утринна гимнастика „Ямбол '24“ и „Президентският тест“, част от инициативата на държавния глава „Спортувай с президента“.

Държавният глава е гост на събитието от неговото първо издание през 2022 г., когато се състои под наименованието „Турнир по утринна гимнастика“, а участници са ученици от Ямбол и близки до града общини. През следващата година инициативата прераства в национална, а в тазгодишното издание във фестивала участват близо 1000 деца от цялата страна. „Ще бъда тук всяка година и ще продължа да подкрепям тази инициатива, защото тя директно подпомага постигането на важната национална цел – физическото и духовно развитие на нашите млади хора“, заяви президентът и добави, че без нейното осъществяване, няма как да бъде постигната нито една от другите стратегически цели пред страната. Румен Радев посочи още, че именно спортът и активният начин на живот са най-важните стъпки в борбата с обездвижването, затлъстяването, тютюнопушенето, алкохола и наркотиците сред младите хора в България.

Президентът поздрави кмета на Ямбол Валентин Ревански за подобрената инфраструктура в града и за оформянето му като национален център за масов младежки спорт. Държавният глава изказа признателност и към заместник-кмета на града Енчо Керязов, чиито вяра и страст, с които работи през целия си професионален път, са пример за подражание от младите хора. „Те са и доказателство, че всяка добра кауза може да се превърне в успешна инициатива“, посочи държавният глава.

Румен Радев връчи част от наградите във фестивала по утринна гимнастика за „Най-технично изпълнение“ – на СУ „Пейо Яворов“, Стралджа, за „Най-артистично изпълнение“ – на ПГССИ „Христо Ботев“, Свиленград, за „Най-атрактивно изпълнение“ – на ЕГ „В. Карагьозов“, Ямбол, и за „Най-добър спортен водещ“ – на 1-ия отбор на ПГССИ „Христо Ботев“, Свиленград. Президентът изрази удовлетворение, че все повече деца, училища и общини се включват в инициативата „Спортувай с президента“, като и тази година най-добре представилите се от участниците ще бъдат посрещнати от държавния глава в президентската институция.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Реал Мадрид и Аталанта ще определят новия носител на Суперкупата на УЕФА
Дата: 02/06, 02:30

Meteo Balkans: Жеги и гръмотевици очакват Балканите през следващите 72 часа
Дата: 02/06, 02:00

Дани Карвахал счупи рекорд с гола си във финала на Шампионска лига
Дата: 02/06, 01:57

Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 02/06, 01:30

Светлана Енчева – от мечта до реализиран интериорен дизайнер
Дата: 02/06, 01:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия