Само тази сутрин има седем сигнала за пожари във Варненско


Дата: 15/07, 12:20

снимка Булфото

Само за сутринта на днешния ден са постъпили седем сигнала за пожари във Варненска област, съобщи директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в крайморския град старши комисар Тихомир Тотев, който даде пресконференция съвместно с областния управител проф. Андрияна Андреева. Двамата коментираха ситуацията с големите пожари, които избухнаха вчера в района на Варна. 

На 14 юли службата е реагирала общо на 41 сигнала, посочи Тотев. По думите му най-сложните са били пожарът край село Слънчево, заради задимяването от който бе затворена магистрала „Хемус“, и край квартал „Владислав Варненчик“. 

Тотев припомни, че благодарение на бързата координация между институциите в борбата с огъня се включиха активно и фирми, Военноморските сили, горското стопанство, щатните доброволчески отряди от Варна и Аксаково. Той уточни, че да помогнат са искали и много граждани. Приветствам това, но хората трябва да знаят, че трябва да бъдат облечени и обути по подходящ начин, подчерта комисарят и уточни, че сред желаещите да гасят огъня е имало дори хора по сандали.

Сериозните пожари бяха локализирани, но за съжаление останаха огнища по места, където техника не може да влезе, каза още Тотев. По думите му това е причината екипите да продължават да работят и да изнасят на ръце обгорели дънери и храсти. Комисарят допълни, че пожарът край Слънчево не е нанесъл щети по асфалта на магистралата и мантинелите. Изгорели са обаче два микробуса и два автомобила, паркирани в складова база до селото.

Тотев коментира още, че въпреки натоварената обстановка няма сигнал, на който да не се реагира. Той допълни, че най-честата причина за избухването на огъня е човешка небрежност.

Областният управител Андрияна Андреева допълни, че всички кметове на общини и населени места в региона трябва да поставят на видни места заповедта ѝ с превантивните мерки през пожароопасния сезон. Тя припомни, че е забранено да се почистват земеделски земи чрез палене на огън, пчеларите също трябва да внимават много, когато работят, предаде БТА. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Въздушната линейка лети за детето, ранено в мелето с "Аудито" на Анелия
Дата: 19/08, 16:48

Майка на две деца може да прецака Натали Трифонова за стола на Деси Стоянова
Дата: 19/08, 16:45

Половин България да се готви: Прогноза на НИМХ
Дата: 19/08, 16:39

Чу се мощен взрив до български ТЕЦ и лумна огромен пожар
Дата: 19/08, 16:35

Важно за работещите българи в чужбина: Проверете дали имате право на лечение в България
Дата: 19/08, 16:321 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия