Чу се мощен взрив до български ТЕЦ и лумна огромен пожар


Дата: 19/08, 16:35

Кадър "Русе" и "Русенци", ФБ

Пожар избухна днес следобед в района на ТЕЦ - Русе, като първоначалната информация сочи, че преди инцидента е имало силен взрив, който се е чул в околните квартали. Свидетели разказват за мощен гръм, последван от появата на пламъци и дим, който бързо обхванал терена около централата, предаде Дунав мост.

Въпреки че теренът на пожара не е директно свързан с централата на "Топлофикация" - Русе, той се намира в непосредствена близост до нея, което предизвика безпокойство сред жителите на града. Много от тях са алармирали властите веднага след като са чули взрива.

На мястото незабавно са изпратени екипи на пожарната и полицията, които работят по овладяване на ситуацията. До момента няма данни за пострадали хора или сериозни щети на инфраструктурата, но огънят продължава да бъде активен. Пожарникарите се опитват да ограничат разпространението му, докато полицията извършва огледи и събира информация за причините, довели до инцидента.

Местните жители са посъветвани да избягват района, докато властите работят по овладяването на пожара и изясняването на обстоятелствата около взрива.

Това не е първият път, когато инциденти в района на ТЕЦ - Русе предизвикват тревога сред жителите на града. Въпреки че този път няма директна връзка с централата, близостта на пожара до нея поддържа напрежението сред гражданите, които вече многократно са изразявали загриженост за безопасността си, пише Dunavmost. 

Очаква се властите да излязат с официално изявление по-късно днес, когато ще има повече информация за причините за пожара и взрива, както и за предприетите мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Индипендънт: "Хийтроу" може да загуби 4 милиона пътници заради бюрокрация
Дата: 12/09, 07:27

Часове след дебата им: Тръмп и Харис заедно почетоха жертвите на 11 септември
Дата: 12/09, 07:24

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 12/09, 07:20

Делото "Дебора": Очаква се да говори ключов свидетел
Дата: 12/09, 07:13

Баневи застават отново пред съда
Дата: 12/09, 07:05

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия