Йотова: Съветът за сигурност на ООН трябва да се събере, на прага сме на глобална война


Дата: 01/10, 10:28

Булфото

Въпреки че съвсем скоро завърши Срещата на върха на ООН, трябва час по-скоро да се събере Съветът за сигурност, защото сме на прага на глобална война в Близкия изток. Това коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова преди откриването на академичната учебна година на Софийския университет "Св. Климент Охридски", предаде БТА.

Йотова поздрави българските институции "за светкавичната реакция вчера" и за това, че успяха да приберат доста от българите, живеещи в Ливан. С полета, който беше осъществен днес, са евакуирани 89 сънародници, каза вчера служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти, след като на летище София кацна правителственият самолет с първата група българи от Ливан.

Ще бъде направено всичко възможно сънародниците ни, които искат да се приберат в България, да го направят, увери Йотова и отбеляза, че има и хора, лекари, които искат да останат на бойния си пост.

Това ще прецени президентът, отговори Йотова на въпрос дали Румен Радев ще свика Консултативен съвет за национална сигурност. Държавният глава е информиран и ще вземе своите решения, заедно с останалите институции, добави Илияна Йотова.

Израелската армия късно тази нощ нанесе най-малко два въздушни удара по южни райони на Бейрут, предаде Ройтерс, като се позова на ливанските сили за сигурност.

Същевременно се засилиха опасенията от израелска сухопътна офанзива. Ливански военен източник заяви за Франс прес, че ливанската армия препозиционира и прегрупира своите части по южната граница на Ливан. Държавният департамент на САЩ съобщи, че е бил информиран от Израел за  ограничени сухопътни операции в Ливан. 


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Според проверка: Трамваите в София се чистят на ръка, с ракия и лични домашни прахосмукачки
Дата: 01/10, 12:36

Задържаха група мигранти на магистрала „Тракия”
Дата: 01/10, 12:261 Коментар

Грози ни опасност. Не си играйте със здравето
Дата: 01/10, 12:20

28-годишна жена е в кома след домашно насилие
Дата: 01/10, 12:112 Коментара

Почина легендата Бруно Сако, създал дизайна на най-иконичните модели на "Мерцедес - Бенц"
Дата: 01/10, 12:09

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия