Калин Стоянов обяви имало ли е гонка с полицията преди фаталния удар в дърво в Пловдив


Дата: 13/05, 17:26

Снимка Булфото

"Петел" следи какво се случва след тежката катастрофа в Пловдив, която взе две жертви.

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов коментира тежката катастрофа в Пловдив, която отне живота на двама души, а лекари се борят за живота на друго момче и момиче. Твърди се, че преди фаталния инцидент е имало гонка с полицията, но се оказва, че до министъра не е достигнала такава информация.

"Нямам такава информация за гонка. Изключително тежко произшествие, отново с две жертви. Тук, това, което за пореден път ми прави впечатление, е, че това е поредното пътнотранспортно произшествие, което е извършено от млади шофьори, тоест без да отклонявам вниманието от МВР, искам да акцентирам на това, че вероятно има някакъв проблем и по отношение на обучаването на шофьори“, каза още Калин Стоянов.

Той коментира и темата, свързана с разпоредената от него полицейска акция по пътищата в страната, като заяви, че това е един от двата основни приоритета на МВР.

"По тази линия действително постигаме резултата и целите, които си бяхме поставили. Тук е мястото да кажа, че от началото на годината до момента имаме 44 жертви на пътя по-малко, сравнено със същия период на миналата година. Всичко това е в резултат на мерките, които ние предприехме, а именно по-засиления контрол по пътищата, отнемането на автомобили на пияни и дрогирани шофьори и не на последно място повишаване с 40 % на събираемостта от глоби. Тук е мястото да кажа, че операцията ще продължи до второ нареждане от моя страна. За целта по пътя от днес ще бъде абсолютно цялата техника, с която ние разполагаме, както и всички служители с полицейски правомощия, които могат да работят по линия на "Пътна полиция“. Считайте, че това не са само и единствено колегите от "Пътна полиция". Тук става въпрос и за районните инспектори и младшите районни инспектори", прибави той.

По темата с инцидента, при който дете беше простреляно от сина на Явор Божанков, министър Стоянов припомни, че има досъдебно производство.

"Сутринта имаше изявление на прокуратурата. Най-хубавото е, че детето е здраво, вън от опасност. Кога, как, по какъв начин и кой е оставил това оръжие там, без надзор в присъствието на малолетни лица, тепърва ще се установява", добави министърът на МВР Калин Стоянов.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Боклуци плуват по р. Банщица към р. Струма след дъждовете
Дата: 24/05, 00:37

Шолц: ЕС не се нуждае от собствено ядрено оръжие
Дата: 24/05, 00:20

Честит ден на българската просвета и култура и на славянската писменост
Дата: 24/05, 00:03

До 6 години затвор грози шофьора, който помете спирка във Варна
Дата: 23/05, 23:424 Коментара

Предимно слънчево в петък
Дата: 23/05, 23:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия