Задържаха турчин, издирван с еврозаповед


Дата: 14/05, 22:07

Снимка: Булфото

 

Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо турски гражданин, издирван в Германия за измама и незаконно присвояване на средства, съобщиха от Съдебната палата.

Р.А. (50 г.), който е бил арестуван на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", е бил обявен за международно издирване с европейска заповед за арест от съда в град Мюлхаузен, Германия.

Той е търсен за най-малко 30 престъпления, извършени в периода януари 2021 - юни 2023 г. за това, че като член на организирана престъпна група в съучастие с други лица не е плащал вноски за социално осигуряване и е прикривал действителните трудови правоотношения, като е представял неверни, подправени или фалшиви документи. За извършеното престъпление е предвидено наказание 15 години "лишаване от свобода".

Независимо от заявеното в съдебно заседание доброволно съгласие за предаване на лицето, съществува опасност от укриване, смята съдът. Мярката трябва да гарантира явяването на Р.А. на основното дело за екстрадиция. Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Последното подобно дело в Окръжния съд в Хасково беше на 30 април т.г. Тогава 64-годишен белгийски гражданин, търсен в родината си за трафик на наркотици, също бе оставен в ареста.


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Евродоклад: Водата за къпане в България е сред най-качествените
Дата: 29/05, 02:24

Как да изберем подходящи тапети за стена?
Дата: 29/05, 02:20

Топ 7 позитиви на белите зъби
Дата: 29/05, 02:10

Борислав Гуцанов: На крачка от световен конфликт сме
Дата: 29/05, 01:40

Трима души застреляни в малък град в Южна Дакота, обвинен е бивш кмет
Дата: 29/05, 00:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия