Наши бейзболисти с нов рекорд за Книгата на "Гинес"


Дата: 08/07, 13:45

Трима български бейзболисти поставиха нов рекорд за Книгата на "Гинес", съобщиха от Българската федерация по бейзбол и софтбол. Съотборниците от състава на шампиона "София Блус" Стефан Бешков, Димитър Насъпов и Теодор Каракашев подобриха постижението за най-много отиграни топки по земя в рамките на една минута (Most baseball ground balls fielded in one minute).

Досегашният върхов брой беше 11, постигнат от американците Джейк Арън, Андрю Уилямс и Бари Епстайн в Далас, щата Тексас, на 16 юни 2022 г. Българското трио осъществи два по-добри опита на стадион "Октомври" в София на 6 юли 2024 г., реализирайки веднъж 12 и веднъж 13 "аута" за 60 секунди.

При първата дузина Насъпов удряше топката от хоума по земя, Бешков я хващаше на позицията на шортстоп и я хвърляше към Каракашев на първа база. За втория опит Бешков и Насъпов си размениха ролите.

В подадената апликация за признаване на рекорда беше вписано постижението от 12 успешно отиграни топки, тъй като по технически причини по-силният резултат не можеше да бъде удостоверен. По изискванията на "Гинес" опитът за рекорд беше направен в присъствието на двама свидетели, двама времеизмервачи, оператор и фотограф.

Всички документи и заснетият видео материал вече са подадени в онлайн платформата на Книгата за рекордите. Очаква се ратификацията да стане факт в близките месеци.

"Целта на това общо усилие, на този групов рекорд е привличане на обществено внимание и евентуално подпомагане на набирането на средства за бейзболните отбори и програми в България. Също така желанието ни беше да добавим нови предизвикателства и цели в нашите тренировки. А също и да бъдем вдъхновение и добър пример за младите спортисти", сподели главният двигател за осъществяване на рекорда Стефан Бешков.

Инициативата се проведе като част от целогодишната дарителска кампания на българската федерация по бейзбол и софтбол (БФБС) за подпомагане на националните отбори – главно на детските и юношеските състави. Средства може да се превеждат по всяко време в банковата сметка на БФБС, публикувана във фейсбук профила на федерацията.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пет идеи за вкусен летен обяд с до 50% отстъпка от Lidl
Дата: 19/07, 05:00

Едномесечна забрана за палене огън на открито в населените места в област Велико Търново
Дата: 19/07, 05:00

А1 си партнира с Vodafone, за да предостави „интернет като у дома“ в автомобила
Дата: 19/07, 04:30

Как да си направите крипто портфейл и да купите криптовалута за първи път?
Дата: 19/07, 04:10

Дъжд и гръмотевици на отделни места в петък
Дата: 19/07, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия