Тошко Йорданов: Третият мандат при нас или отиваме на избори


Дата: 21/06, 22:36

кадър: Bulgaria ON AIR

 

Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в понеделник, като на 24 юни ще се срещне последователно с ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ. Ще има ли правителство с първия мандат, защо ИТН подкрепиха Рая Назарян и защо партията на Слави Трифонов очаква третия мандат?"Ако не ни го даде, а отиде в друга политическа партия, твърдо отиваме на избори и това в някаква степен ще е решение на президента, и негова отговорност. Ако стигне до нас третият мандат, ние сме готови с това, което трябва да направим, там имаме достатъчно време да проведем спокойно необходимите разговори с всички партии", заяви пред Bulgaria ON AIR депутатът от ИТН Тошко Йорданов.

Според Йорданов има експерти както в ИТН, така и в другите партии, с които може да се състави експертно правителство.

"Няма да кажем "това правителство ще бъде доминирано от ИТН" и с това да убием самата идея за експертност. И в ДБ има много добри експерти, и в БСП има. Тук ще опре до това дали депутатите и партиите са в парламента страната да има управление и стабилност, защото едно експертно правителство, подкрепено от по-голям кръг партии, ще има необходимата стабилност. И няма да е някаква сглобка между манастирски дворове с патронажа на покойния Алексей Петров", коментира Йорданов.

Липсата на правителство нанася и щети върху хората заради липсата на работещи институции, смята той.

"От наша страна ултиматуми не е имало. Или водиш разговори с евентуални твои партньори, преценявате заедно кой човек ще свърши най-добра работа в даден сектор, или другото - наричаме го експертен кабинет, а слагаме който си искаме. Има във всяка една партия експерти. Лошото, когато няма правителство е, че държавата блокира. Това ѝ нанася и финансови щети. Не може хранителните стоки в България да са с 50% по-скъпи от тези в Италия или Франция", посочи Йорданов.


 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



29 служители на "ВиК"-Варна дариха кръв днес
Дата: 27/06, 21:14

Здравословно хранене
Дата: 27/06, 21:10

Социолог: Да се сменя избирателната система е като да се гаси огън с бензин
Дата: 27/06, 20:52

Спартак (Варна) спечели турнира в Созопол при родените 2011 г.
Дата: 27/06, 20:50

Кралят на лятото: ленът и ползите, които носи на цялото семейство
Дата: 27/06, 20:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия