Бонев за ремонта на бул. "Патриах Евтимий": Тази предизборна закачка няма да хване дикиш


Дата: 30/04, 18:30

Кадър Нова нюз

Политик говори за драмата около ремонта на столичен булевард.

Не сме излъгали столичани. Реорганизацията на движението по бул. „Патриарх Евтимий“ стана с издаването на заповед на кмета на София, за да бъдат извършени нужните ремонтни дейности. Това каза общинският съветник от ПП-ДБ/„Спаси София“ Борис Бонев в интервю за NOVA NEWS.

Той подчерта, че проектът по столичния булевард се отлага от доста време и в петък е била издадена заповедта, като тогава се взело и решението за велоалеите и бус лентите. Бонев беше категоричен, че целият проект е минал през транспортна комисия и през обществено обсъждане.

Проблемът е, че общинските съветници се опитват да изземат функциите на кмета, тъй като по закон той отговаря за организацията на движението, той е стопанинът на пътя, посочи Борис Бонев.

Лидерът на „Спаси София“ си обясни нападките с това, че за 20-те години, в които управляваше София, ГЕРБ така и не успя да реализира проекта по бул. „Патриарх Евтимий“ и сега правят всичко възможно, за да саботират работата на новата местна власт.

Борис Бонев обори и твърденията, че пътните ленти по бул. „Патриарх Евтимий“ ще станат от три на две, посочвайки, че третата лента винаги се използвала за престой на автомобили и на практика са се използвали две, а не три ленти, пише novini.bg.

Няма как трафик, който се справя с две ленти на бул. „Васил Левски“, да не може да се справи по същия начин и с двете ленти по бул. „Патриарх Евтимий“. София ще бъде град за всички, не само за автомобилите, заяви Бонев и добави, че „тази предизборна политическа закачка няма да хване дикиш“.

Все пак обясни, че ако след два месеца бъде констатирано, че действително има проблем с трафика по бул. „Патриарх Евтимий“, са готови да „преосмислят“ бус лентата.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Свилен Трифонов: Катастрофата край Аксаково няма да се отрази на предизборната ни кампания
Дата: 17/05, 20:44

Нешка Робева: За 35 години се разрушихме и отрекохме, но не и българския спорт
Дата: 17/05, 20:30

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 17/05, 20:30

Сашо Кадиев смълча Алекс Сърчаджиева с това признание
Дата: 17/05, 20:20

Полицаят, заподозрян за убийството на родителите си, получи ново обвинение
Дата: 17/05, 20:15

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия