МВнР с важна информация за сънародниците ни в Ливан


Дата: 28/09, 15:09

снимка Булфото

Министерство на външните работи (МВнР) е в постоянен контакт с българските граждани и членовете на техните семейства, които са изразили желание да получат съдействие за прибирането си в България чрез посолството на страната ни в Бейрут и чрез дирекция „Ситуационен център“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Към момента се проучват различните възможности за осигуряване на подходящи варианти за безопасното им отпътуване от страната.

От МВнР напомнят, че при необходимост от съдействие, българските граждани в Ливан могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут, на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: consular.beirut@mfa.bg.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

От МВнР препоръчват още на българските граждани, при пътувания, временно или постоянно пребиваване в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

По-рано днес от ведомството призоваха българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливан и незабавно да напуснат територията на страната във връзка „със сериозната ескалация на военните действия в Ливан през последните часове“.

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) обявиха, че при вчерашните въздушни удари в Бейрут е бил убит лидерът на "Хизбула" Хасан Насралла, съобщиха световните агенции. Също така по-рано израелската армия обяви, че е убила няколко командири на „Хизбула“ в Южен Ливан, предаде Франс прес. Атаката е била извършена от изтребители. В изявлението, публикувано в „Телеграм“, пише, че при нападението са били убити командващият ракетното подразделение на „Хизбула“ Мохамед Али Исмаил, неговият заместник "и други терористи".

Вчера Израел нанесе въздушни удари в южни предградия на Бейрут, включително по централата на „Хизбула“. По последни данни на ливанските власти при атаките в столицата са били убити най-малко шестима души.

Националната новинарска агенция (ННА) на Ливан съобщи за 11 израелски въздушни атаки в южни предградия на Бейрут тази нощ до момента, предаде БТА.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Йотова: А уж образовани хора късат страници от българската история
Дата: 28/09, 18:18

"Баш Майстора" с нов търговски център във Варна
Дата: 28/09, 18:10

Собствениците на жилища и парцели задължително преставят копие от нотариалния акт в службата по кадастър
Дата: 28/09, 18:00

Специална работна група в МВнР работи по изтеглянето на сънародниците ни от Ливан
Дата: 28/09, 17:55

Агенцията по заетостта организира 20 трудови борси през октомври
Дата: 28/09, 17:39

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия