Мощните коли стават все по-достъпни за българите, глобите не ги плашат


Дата: 15/05, 10:06

Кадър БНТ 

Задължително трябва да се подобри преподаването в автошколите, мерките да бъдат строги за шофьори, употребили алкохол и наркотици, а средствата от глоби да се инвестират в инфраструктура и пътна безопасност.

Да не търсим сензация при всяка шокираща катастрофа и тепърва да се чудим какви мерки да вземаме, а да започнем още от възпитанието на децата.

Това коментира пред БНР - Радио София автоспециалистът Филип Лазаров (bri4ka.com). По думите му инциденти с отнети животи у нас се случват на 6 месеца. Веднага започва да се говори за вдигане на глобите, но не в това е проблемът.

"Хората със скъпи автомобили няма да се уплашат от размера на глобите. Плащат си и продължават. Колите вече са модерни и бързи, мощните стават все по-достъпни. Проблемът не е в тях. Трябва да започнем от възпитанието на децата – да ги научим как да пресичат, как да карат колело и тротинетка, да играят с топка, по-късно – да карат автомобил. Ако сега се започне, ще имаме резултат след 20 години", подчерта Лазаров.

По думите му, в България няма достатъчно полигони и нито една писта, където още докато се обучават, младите хора да усетят скоростта и разликите. Дори 5 до 7 км/час повече може да коства човешки живот. Инфраструктурата е по-важна от глобите.

"Толкова ли не могат да изолират локви, за да не се образува аквапланинг. Не се вижда маркировка, няма светофари, няма знаци. Трябва да се спрат от движение по улиците неизправните автомобили. Да ограничим пандемията с телефоните – те разсейват и физически, и психически и емоционално. Въпросът не е да излъжеш, за да не те глобят, а да пазим човешкия живот. Готино е да не караш пил и да пътуваш с колан", подчерта експертът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



UEFA Шампионска лига остава в ефира на MAX Sport през следващите 3 сезона
Дата: 29/05, 09:10

Как се прави здрав корем
Дата: 29/05, 09:10

Два варненски района днес остават без вода
Дата: 29/05, 09:08

Увеличават данъчната тежест върху руските богаташи
Дата: 29/05, 09:06

Кметът на Карлово заплаши с безсрочни протести
Дата: 29/05, 09:03

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия